Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí burritos
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 36
Do 25 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2795 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 221 g
Tuky 135 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí burritos je perfektní recept pokud máte chuť na mexickou kuchyni a nikam se vám nechce. Stačí připravit omáčku z mletého masa a rajčat, zabalit do tortilly a pak už se jen zakousnout. Rozhodně můžete přidat i nakrájenou zeleninu – ledový salát, papriku či rajčata. Jíst rukama povoleno!

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
malá, najemno
česnek 4 stroužky
prolisované
římský kmín 1 ČL
drcený, rovná lžička
sůl
chilli sušené 1 PL
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý + na ozdobu

Postup

1

Na pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; trvá to asi dvě minuty.

2

Přidejte prolisovaný česnek, kmín a lžičku sladké papriky a nechte je rozvonět. Směs je třeba neustále míchat, paprika se ráda připaluje.

3

Asi po minutě přisypte maso.

4

Vařečkou rozdělte hovězí na drobné kousky a ty pak opékejte, dokud na nich neuvidíte ani jediný růžový kousek – všechno maso by mělo být opečené do hněda.

5

Osolte, přidejte chilli a vlijte rajčata. Stáhněte plamen a asi čtvrt hodiny vařte, aby se odpařila část tekutiny.

6

Na závěr přisypte část koriandru. Směsí naplňte tortilly, zarolujte a ozdobte zbylým koriandrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

25.05.2017 11:34

Burrito (mn. č. burritos) má obsahovat fazole, dále často např. rýži. Místo "chilli koření" chilli papriky a dále se dochucuje omáčkami, např. guacamole...

10.09.2007 20:42
Recept se nachází v č.7/06, str.23

Apetit magazín