Jíst rukama povoleno!
Suroviny
rostlinný olej
4
PL
cibule
1
ks
najemno
česnek
4
stroužky
prolisované
římský kmín
1
ČL
drcený, rovná lžička
paprika mletá sladká
1
ČL
hovězí maso
500
g
mleté
sůl
chilli sušené
1
PL
koriandr čerstvý
hrst
čerstvý + na ozdobu
konzervovaná rajčata krájená
1
konzerva
400 g
tortilla
4
ks
Postup
1
Na pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; trvá to asi dvě minuty.
2
Přidejte prolisovaný česnek, kmín a lžičku sladké papriky a nechte je rozvonět. Směs je třeba neustále míchat, paprika se ráda připaluje.
3
Asi po minutě přisypte maso.
4
Vařečkou rozdělte hovězí na drobné kousky a ty pak opékejte, dokud na nich neuvidíte ani jediný růžový kousek – všechno maso by mělo být opečené do hněda.
5
Osolte, přidejte chilli a vlijte rajčata. Stáhněte plamen a asi čtvrt hodiny vařte, aby se odpařila část tekutiny.
6
Na závěr přisypte část koriandru. Směsí naplňte tortilly, zarolujte a ozdobte zbylým koriandrem.
Komentáře
10.09.2007 20:42
Apetit 7/06
25.05.2017 11:34
Burrito (mn. č. burritos) má
Burrito (mn. č. burritos) má obsahovat fazole, dále často např. rýži. Místo "chilli koření" chilli papriky a dále se dochucuje omáčkami, např. guacamole...