Hovězí burritos

Hovězí burritos

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 (24)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3287 kcal
Bílkoviny 173 g
Cukr 323 g
Tuky 132 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jíst rukama povoleno

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
cibule 1 ks
malá, najemno
česnek 4
prolisované
kmín 1 PL
rovná lžička, drcený
paprika sladká 1 PL
hovězí maso 500 g
mleté
sůl
chilli sušené 1 PL
koriandr hrst
čerstvý, + na ozdobu
rajčata 400 g
sekaná konzervovaná
tortilla 4 ks
my použili paprikové
1.  Na pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; trvá to asi dvě minuty. Přidejte prolisovaný česnek, kmín a lžičku sladké papriky a nechte je rozvonět. Směs je třeba neustále míchat, paprika se ráda připaluje. Asi po minutě přisypte maso.

2.  Vařečkou rozdělte hovězí na drobné kousky a ty pak opékejte, dokud na nich neuvidíte ani jediný růžový kousek – všechno maso by mělo být opečené do hněda.

3.  Osolte, přidejte chilli a vlijte rajčata. Stáhněte plamen a asi čtvrt hodiny vařte, aby se odpařila část tekutiny. Na závěr přisypte část koriandru. Směsí naplňte tortilly, zarolujte a ozdobte zbylým koriandrem.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit