0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí burritos
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 30
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2745 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 221 g
Tuky 130 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jíst rukama povoleno!

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
cibule 1 ks
najemno
česnek 4 stroužky
prolisované
římský kmín 1 ČL
drcený, rovná lžička
paprika mletá sladká 1 ČL
hovězí maso 500 g
mleté
sůl
chilli sušené 1 PL
koriandr čerstvý hrst
čerstvý + na ozdobu
konzervovaná rajčata krájená 1 konzerva
400 g
tortilla 4 ks

Postup

1

Na pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; trvá to asi dvě minuty.

2

Přidejte prolisovaný česnek, kmín a lžičku sladké papriky a nechte je rozvonět. Směs je třeba neustále míchat, paprika se ráda připaluje.

3

Asi po minutě přisypte maso.

4

Vařečkou rozdělte hovězí na drobné kousky a ty pak opékejte, dokud na nich neuvidíte ani jediný růžový kousek – všechno maso by mělo být opečené do hněda.

5

Osolte, přidejte chilli a vlijte rajčata. Stáhněte plamen a asi čtvrt hodiny vařte, aby se odpařila část tekutiny.

6

Na závěr přisypte část koriandru. Směsí naplňte tortilly, zarolujte a ozdobte zbylým koriandrem.

Související články

Burrito: Jednoduchá příprava a skvělá chuť
  • Tipy a triky

Burrito: Jednoduchá příprava a skvělá chuť

Mexický pokrm postupně dobyl USA, přes oceán se pak dostal do Evropy, kde si také získal chuťové pohárky obyvatel a možná i ty vaše. Kdy se zabalila první tortilla, co do burrita patří a jak si jej připravit doma vám rádi prozradíme. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

dmnc net

Burrito (mn. č. burritos) má obsahovat fazole, dále často např. rýži. Místo "chilli koření" chilli papriky a dále se dochucuje omáčkami, např. guacamole...

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit