Hovězí burritos je perfektní recept pokud máte chuť na mexickou kuchyni a nikam se vám nechce. Stačí připravit omáčku z mletého masa a rajčat, zabalit do tortilly a pak už se jen zakousnout. Rozhodně můžete přidat i nakrájenou zeleninu – ledový salát, papriku či rajčata. Jíst rukama povoleno!
Suroviny
Postup
Na pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; trvá to asi dvě minuty.
Přidejte prolisovaný česnek, kmín a lžičku sladké papriky a nechte je rozvonět. Směs je třeba neustále míchat, paprika se ráda připaluje.
Asi po minutě přisypte maso.
Vařečkou rozdělte hovězí na drobné kousky a ty pak opékejte, dokud na nich neuvidíte ani jediný růžový kousek – všechno maso by mělo být opečené do hněda.
Osolte, přidejte chilli a vlijte rajčata. Stáhněte plamen a asi čtvrt hodiny vařte, aby se odpařila část tekutiny.
Na závěr přisypte část koriandru. Směsí naplňte tortilly, zarolujte a ozdobte zbylým koriandrem.
Komentáře
Burrito (mn. č. burritos) má obsahovat fazole, dále často např. rýži. Místo "chilli koření" chilli papriky a dále se dochucuje omáčkami, např. guacamole...