0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s omáčkou z pečeného česneku

Steak s omáčkou z pečeného česneku

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2648 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 52 g
Tuky 262 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je krása...

Suroviny

česnek 2
pečené, jen vymáčknuté stroužky
žloutek 1 ks
velký
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej extra panenský 250 ml
citronová štáva 1 PL
+ strouhaná kůra (bio), podle chuti
sůl mořská
pepř bílý
drcený
4 ks
steak z hovězí svíčkové à 300g
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř mletý
drcený
domácí hranolky k podávání

Na omáčku prošlehejte v misce česnek, žloutek a hořčici. Pak postupně po kapkách za stálého šlehání přidejte 2 lžíce oleje, směs by měla zhoustnout. Pak za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem zbytek oleje a ušlehejte dohusta. Vmíchejte citronovou šťávu a kůru, chcete-li, a sůl a bílý pepř. Zahřejte pánev, nejlépe grilovací, na vysokou teplotu. Steaky potřete olejem a posypte solí a pepřem. Opečte je z každé strany 4–5 minut (budou krvavé až středně propečené) nebo jak je máte rádi. Podávejte s domácími hranolky a omáčkou.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit