0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s omáčkou z pečeného česneku

Steak s omáčkou z pečeného česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s omáčkou z pečeného česneku

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2842 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 2 g
Tuky 278 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je krása...

Suroviny

česnek pečený 2
palice, jen vymáčknuté stroužky
žloutek 1 ks
velký
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej extra panenský 250 ml
citronová šťáva 1 PL
+ strouhaná kůra (bio), podle chuti
sůl mořská
pepř bílý
drcený
svíčková 4 ks
steaky, každý o váze asi 300 g
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř mletý
drcený
hranolky
k podávání

Na omáčku prošlehejte v misce česnek, žloutek a hořčici. Pak postupně po kapkách za stálého šlehání přidejte 2 lžíce oleje, směs by měla zhoustnout. Pak za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem zbytek oleje a ušlehejte dohusta. Vmíchejte citronovou šťávu a kůru, chcete-li, a sůl a bílý pepř. Zahřejte pánev, nejlépe grilovací, na vysokou teplotu. Steaky potřete olejem a posypte solí a pepřem. Opečte je z každé strany 4–5 minut (budou krvavé až středně propečené) nebo jak je máte rádi. Podávejte s domácími hranolky a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč