Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak s omáčkou z pečeného česneku

V jednoduchosti je krása...

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10
Maso

Ingredience

    • 2 pečené palice česneku, jen vymáčknuté stroužky
    • 1 velký žloutek + 1 lžička dijonsk. hořčice
    • 250 ml světlého olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy + strouhaná kůra (bio) podle chuti
    • mořská sůl a drcený bílý pepř
    • 4 steaky z hovězí svíčkové, každý o váze asi 300 g
    • olivový olej na potření + mořská sůl a drcený černý pepř
    • domácí hranolky, k podávání

Příprava jídla

Na omáčku prošlehejte v misce česnek, žloutek a hořčici. Pak postupně po kapkách za stálého šlehání přidejte 2 lžíce oleje, směs by měla zhoustnout. Pak za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem zbytek oleje a ušlehejte dohusta. Vmíchejte citronovou šťávu a kůru, chcete-li, a sůl a bílý pepř. Zahřejte pánev, nejlépe grilovací, na vysokou teplotu. Steaky potřete olejem a posypte solí a pepřem. Opečte je z každé strany 4–5 minut (budou krvavé až středně propečené) nebo jak je máte rádi. Podávejte s domácími hranolky a omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečený česnek

Těstoviny s pečeným česnekem

Teplý fazolovo-houbový salát se zálivkou s pečeným česnekem

Kuře s kaší s pečeným česnekem

REKLAMA

Přidat komentář