Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s omáčkou z pečeného česneku
Steak s omáčkou z pečeného česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s omáčkou z pečeného česneku

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2842 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 2 g
Tuky 278 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je krása...

Související recepty

Suroviny

česnek pečený 2
palice, jen vymáčknuté stroužky
velký
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej extra panenský 250 ml
+ strouhaná kůra (bio), podle chuti
sůl mořská
pepř bílý
drcený
steaky, každý o váze asi 300 g
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř mletý
drcený
k podávání

Postup

1

Na omáčku prošlehejte v misce česnek, žloutek a hořčici. Pak postupně po kapkách za stálého šlehání přidejte 2 lžíce oleje, směs by měla zhoustnout. Pak za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem zbytek oleje a ušlehejte dohusta. Vmíchejte citronovou šťávu a kůru, chcete-li, a sůl a bílý pepř. Zahřejte pánev, nejlépe grilovací, na vysokou teplotu. Steaky potřete olejem a posypte solí a pepřem. Opečte je z každé strany 4–5 minut (budou krvavé až středně propečené) nebo jak je máte rádi. Podávejte s domácími hranolky a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín