V jednoduchosti je krása...
Suroviny
česnek pečený
2
palice, jen vymáčknuté stroužky
žloutek
1
ks
velký
hořčice dijonská
1
ČL
olivový olej extra panenský
250
ml
citronová šťáva
1
PL
+ strouhaná kůra (bio), podle chuti
sůl mořská
pepř bílý
drcený
hovězí svíčková
4
ks
steaky, každý o váze asi 300 g
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř mletý
drcený
k podávání
Postup
1
Na omáčku prošlehejte v misce česnek, žloutek a hořčici. Pak postupně po kapkách za stálého šlehání přidejte 2 lžíce oleje, směs by měla zhoustnout. Pak za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem zbytek oleje a ušlehejte dohusta. Vmíchejte citronovou šťávu a kůru, chcete-li, a sůl a bílý pepř. Zahřejte pánev, nejlépe grilovací, na vysokou teplotu. Steaky potřete olejem a posypte solí a pepřem. Opečte je z každé strany 4–5 minut (budou krvavé až středně propečené) nebo jak je máte rádi. Podávejte s domácími hranolky a omáčkou.