Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskurychlá musaka

Bleskurychlá musaka
ZDROJ: www.unsplash.com
sdílet:

Bleskurychlá musaka

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1885 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 45 g
Tuky 115 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Syté a barevné jídlo z jedné pánve. Ideální přílohou jsou nasucho opečené chlebové placky.

Suroviny

olivový olej 2 PL
velká, nakrájená na jemno
česnek 2 stroužky
nasekané najemno
nebo drůbeží
rajčatová passata - pyré 2 PL
mletá
lilek 200 g
pečený, naložený v oleji, scezených a nakrájených
máta 3 PL
nasekaná
sůl
pepř

1 Olej rozehřejte ve velké, mělčí pánvi či kastrolu. Vsypte cibuli i česnek a opékejte je, aby změkly. Vsypte mleté maso a za stálého promíchávání je tři až čtyři minuty opékejte, až začne chytat barvu.

2 Osolte, opepřete, přilijte rajčata i s nálevem, pyré a skořici. Důkladně promíchejte, snižte plamen, přikryjte pokličkou a nechate tak dvacet minut mírně dusit. V polovině této doby přidejte lilky.

3 Posypte jídlo rozdrobenou fetou a mátou – a můžete podávat. K musace se kromě chlebových placek hodí i jednoduchý zelený salát.

Tip apetitu

Pikantní chuť sterilovaných lilků v nálevu, je pro tuto rychlou musaku přesně to pravé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

28.01.2015 12:18

Moc dobré a rychlé!

07.07.2008 09:22
Tento recept jsem dělala už hodněkrát a vždy se po něm jenom zaprášilo. Je zde skvělá konečná kombinace sýru a máty. Doporučuji upřednostnit čerstvou před sušenou. Skvělé jsou k ní bílé tousty s olivami, dá se ale také použít na těstoviny či jako náplň do bramborového placku.
20.04.2008 16:43
Pravá musaka neobsahuje fetu,Řekové navíc vaří často mleté maso ve vodě.Na pravé musace je také zapečený bešamel.
31.08.2007 13:05
Recept se nachází v č.4/05, str.12

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč