Bleskurychlá musaka

Bleskurychlá musaka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1898 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 49 g
Tuky 115 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
  • Rychlá variace na klasické téma
  • Syté a barevné jídlo z jedné pánve
  • Ideální příloha: nasucho opečené chlebové placky

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená na jemno
česnek 2 stroužky
nasekané najemno
hovězí maso mleté 500 g
rajčata 400 g
konzervovaná
rajčatové pyré 2 PL
skořice 2 ČL
mletá
lilek 200 g
pečený
sýr feta 200 g
máta 3 PL
nasekaná
sůl
pepř
1. Olej rozehřejte ve velké, mělčí pánvi či kastrolu. Vsypte cibuli i česnek a opékejte je, aby změkly. Vsypte mleté maso a za stálého promíchávání je tři až čtyři minuty opékejte, až začne chytat barvu.

2. Osolte, opepřete, přilijte rajčata i s nálevem, pyré a skořici. Důkladně promíchejte, snižte plamen, přikryjte pokličkou a nechate tak dvacet minut mírně dusit. V polovině této doby přidejte lilky.

3. Posypte jídlo rozdrobenou fetou a mátou – a můžete podávat. K musace se kromě chlebových placek hodí i jednoduchý zelený salát.

Tip apetitu
Pikantní chuť sterilovaných lilků v nálevu (Sacla, 190 g/kolem 70 Kč, seženete např. v Tescu), je pro tuto rychlou musaku přesně to pravé.

Komentáře

Anonym

Pravá musaka neobsahuje fetu,Řekové navíc vaří často mleté maso ve vodě.Na pravé musace je také zapečený bešamel.

Anonym

Tento recept jsem dělala už hodněkrát a vždy se po něm jenom zaprášilo. Je zde skvělá konečná kombinace sýru a máty. Doporučuji upřednostnit čerstvou před sušenou. Skvělé jsou k ní bílé tousty s olivami, dá se ale také použít na těstoviny či jako náplň do bramborového placku.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit