Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskurychlá musaka
Bleskurychlá musaka
ZDROJ: www.unsplash.com
sdílet:

Bleskurychlá musaka

4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1885 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 45 g
Tuky 115 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Syté a barevné jídlo z jedné pánve. Ideální přílohou jsou nasucho opečené chlebové placky.

Suroviny

olivový olej 2 PL
velká, nakrájená na jemno
česnek 2 stroužky
nasekané najemno
nebo drůbeží
rajčatová passata - pyré 2 PL
mletá
lilek 200 g
pečený, naložený v oleji, scezených a nakrájených
máta 3 PL
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Olej rozehřejte ve velké, mělčí pánvi či kastrolu. Vsypte cibuli i česnek a opékejte je, aby změkly. Vsypte mleté maso a za stálého promíchávání je tři až čtyři minuty opékejte, až začne chytat barvu.

2

Osolte, opepřete, přilijte rajčata i s nálevem, pyré a skořici. Důkladně promíchejte, snižte plamen, přikryjte pokličkou a nechate tak dvacet minut mírně dusit. V polovině této doby přidejte lilky.

3

Posypte jídlo rozdrobenou fetou a mátou – a můžete podávat. K musace se kromě chlebových placek hodí i jednoduchý zelený salát.

Tip apetitu

Pikantní chuť sterilovaných lilků v nálevu, je pro tuto rychlou musaku přesně to pravé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

28.01.2015 12:18

Moc dobré a rychlé!

07.07.2008 09:22
Tento recept jsem dělala už hodněkrát a vždy se po něm jenom zaprášilo. Je zde skvělá konečná kombinace sýru a máty. Doporučuji upřednostnit čerstvou před sušenou. Skvělé jsou k ní bílé tousty s olivami, dá se ale také použít na těstoviny či jako náplň do bramborového placku.
20.04.2008 16:43
Pravá musaka neobsahuje fetu,Řekové navíc vaří často mleté maso ve vodě.Na pravé musace je také zapečený bešamel.
31.08.2007 13:05
Recept se nachází v č.4/05, str.12

Apetit magazín