0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskurychlá musaka

Bleskurychlá musaka
ZDROJ: www.unsplash.com
sdílet:

Bleskurychlá musaka

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1905 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 49 g
Tuky 115 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Syté a barevné jídlo z jedné pánve. Ideální přílohou jsou nasucho opečené chlebové placky.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená na jemno
česnek 2 stroužky
nasekané najemno
hovězí maso mleté 500 g
konzervovaná rajčata 400 g
rajčatová passata - pyré 2 PL
skořice 2 ČL
mletá
lilek 200 g
pečený
sýr feta 200 g
máta 3 PL
nasekaná
sůl
pepř

1 Olej rozehřejte ve velké, mělčí pánvi či kastrolu. Vsypte cibuli i česnek a opékejte je, aby změkly. Vsypte mleté maso a za stálého promíchávání je tři až čtyři minuty opékejte, až začne chytat barvu.

2 Osolte, opepřete, přilijte rajčata i s nálevem, pyré a skořici. Důkladně promíchejte, snižte plamen, přikryjte pokličkou a nechate tak dvacet minut mírně dusit. V polovině této doby přidejte lilky.

3 Posypte jídlo rozdrobenou fetou a mátou – a můžete podávat. K musace se kromě chlebových placek hodí i jednoduchý zelený salát.

Tip apetitu

Pikantní chuť sterilovaných lilků v nálevu, je pro tuto rychlou musaku přesně to pravé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

Pravá musaka neobsahuje fetu,Řekové navíc vaří často mleté maso ve vodě.Na pravé musace je také zapečený bešamel.

Anonym

Tento recept jsem dělala už hodněkrát a vždy se po něm jenom zaprášilo. Je zde skvělá konečná kombinace sýru a máty. Doporučuji upřednostnit čerstvou před sušenou. Skvělé jsou k ní bílé tousty s olivami, dá se ale také použít na těstoviny či jako náplň do bramborového placku.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit