Syté a barevné jídlo z jedné pánve. Ideální přílohou jsou nasucho opečené chlebové placky.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
velká, nakrájená na jemno
česnek
2
stroužky
nasekané najemno
hovězí maso mleté
500
g
nebo drůbeží
konzervovaná rajčata loupaná
400
g
nasekaná
rajčatová passata - pyré
2
PL
skořice
2
ČL
mletá
lilek
200
g
pečený, naložený v oleji, scezených a nakrájených
sýr feta
200
g
máta
3
PL
nasekaná
sůl
pepř
1 Olej rozehřejte ve velké, mělčí pánvi či kastrolu. Vsypte cibuli i česnek a opékejte je, aby změkly. Vsypte mleté maso a za stálého promíchávání je tři až čtyři minuty opékejte, až začne chytat barvu.
2 Osolte, opepřete, přilijte rajčata i s nálevem, pyré a skořici. Důkladně promíchejte, snižte plamen, přikryjte pokličkou a nechate tak dvacet minut mírně dusit. V polovině této doby přidejte lilky.
3 Posypte jídlo rozdrobenou fetou a mátou – a můžete podávat. K musace se kromě chlebových placek hodí i jednoduchý zelený salát.
Tip apetitu
Pikantní chuť sterilovaných lilků v nálevu, je pro tuto rychlou musaku přesně to pravé.
Komentáře
Anonym
31.08.2007 13:05
Apetit 4/05
Anonym
20.04.2008 16:43
Nejde o pravou musaku
Anonym
07.07.2008 09:22
skvělé
Věra Mazáčková
28.01.2015 12:18
Moc dobré a rychlé!
Moc dobré a rychlé!