Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové na celeru a pomerančích

Vepřové na celeru a pomerančích

4.3/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2268 kcal
Bílkoviny 185 g
Sacharidy 61 g
Tuky 136 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohodlná příprava skvělého vaňavého oběda v jednom hrnci. Zvládnete to všechno najednou i s přílohou. 

Suroviny

pórek 3 ks
olivový olej 2 PL
ramínko
celer 2 ks
česnek 2 stroužky
nasekané
vývar kuřecí 200 ml
sušená pomerančová kůra 1 PL
pomerančová šťáva 100 ml
sójová omáčka 2 PL
rozmarýn snítka
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 140 °C. Každý pórek překrojte na pět kousků a mrkve rozkrojte na přibližně stejné kusy jako pórek. Velký těžký kastrol s poklicí rozehřejte na sporáku a pak do něj vlijte lžíci oleje. Vložte kusy masa a nechte pár minut opékat. Opečte ze všech stran a pak děrovanou obracečkou vyjměte na talíř. Do kastrolu vlijte zbylý olej, vsypte pórek, mrkve i celer a smažte za občasného promíchání tři až čtyři minuty, až začnou zlátnout. Vsypte česnek a opékejte ještě minutu.

2

K zelenině v kastrolu vmíchejte maso spolu se šťávou, kterou pustilo. Vlijte víno, vývar, pomerančovou šťávu a sójovou omáčku. Přidejte rozmarýn a pomerančovou kůru, osolte, opepřete a promíchejte. Uveďte do varu.

3

Kastrol zakryjte poklicí a vložte do zahřáté trouby. Duste tak dlouho, dokud nebude maso úplně křehké; trvá to asi dvě hodiny. Po hodině obsah promíchejte. Hotové jídlo nechte deset minut stát, pak rozdělte do misek a podávejte s křupavým chlebem.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč