Pohodlná příprava skvělého vaňavého oběda v jednom hrnci. Zvládnete to všechno najednou i s přílohou.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 140 °C. Každý pórek překrojte na pět kousků a mrkve rozkrojte na přibližně stejné kusy jako pórek. Velký těžký kastrol s poklicí rozehřejte na sporáku a pak do něj vlijte lžíci oleje. Vložte kusy masa a nechte pár minut opékat. Opečte ze všech stran a pak děrovanou obracečkou vyjměte na talíř. Do kastrolu vlijte zbylý olej, vsypte pórek, mrkve i celer a smažte za občasného promíchání tři až čtyři minuty, až začnou zlátnout. Vsypte česnek a opékejte ještě minutu.
K zelenině v kastrolu vmíchejte maso spolu se šťávou, kterou pustilo. Vlijte víno, vývar, pomerančovou šťávu a sójovou omáčku. Přidejte rozmarýn a pomerančovou kůru, osolte, opepřete a promíchejte. Uveďte do varu.
Kastrol zakryjte poklicí a vložte do zahřáté trouby. Duste tak dlouho, dokud nebude maso úplně křehké; trvá to asi dvě hodiny. Po hodině obsah promíchejte. Hotové jídlo nechte deset minut stát, pak rozdělte do misek a podávejte s křupavým chlebem.