Vepřové na celeru a pomerančích

Vepřové na celeru a pomerančích

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2268 kcal
Bílkoviny 185 g
Cukr 61 g
Tuky 136 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pohodlná příprava skvělého vaňavého oběda v jednom hrnci. Zvládnete to všechno najednou i s přílohou. 

Suroviny

pórek 3 ks
olivový olej 2 PL
vepřové maso 900 g
ramínko
celer 2 ks
česnek 2 stroužky
nasekané
víno bílé 200 ml
vývar kuřecí 200 ml
sušená pomerančová kůra 1 PL
pomerančová šťáva 100 ml
sójová omáčka 2 PL
rozmarýn snítka
sůl
pepř

1Troubu předehřejte na 140 °C. Každý pórek překrojte na pět kousků a mrkve rozkrojte na přibližně stejné kusy jako pórek. Velký těžký kastrol s poklicí rozehřejte na sporáku a pak do něj vlijte lžíci oleje. Vložte kusy masa a nechte pár minut opékat. Opečte ze všech stran a pak děrovanou obracečkou vyjměte na talíř. Do kastrolu vlijte zbylý olej, vsypte pórek, mrkve i celer a smažte za občasného promíchání tři až čtyři minuty, až začnou zlátnout. Vsypte česnek a opékejte ještě minutu.
 

2K zelenině v kastrolu vmíchejte maso spolu se šťávou, kterou pustilo. Vlijte víno, vývar, pomerančovou šťávu a sójovou omáčku. Přidejte rozmarýn a pomerančovou kůru, osolte, opepřete a promíchejte. Uveďte do varu.
 

3Kastrol zakryjte poklicí a vložte do zahřáté trouby. Duste tak dlouho, dokud nebude maso úplně křehké; trvá to asi dvě hodiny. Po hodině obsah promíchejte. Hotové jídlo nechte deset minut stát, pak rozdělte do misek a podávejte s křupavým chlebem.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit