Vůně Asie
Suroviny
rýže
200
g
(jakékoli kromě jasmínové a kulatozrnné), předem uvařené
panenka
600
g
na silnější plátky
badyán
8
hvězdiček
skořice
4
svitky
200
g
čerstvé houby šiitake
sušená pomerančová kůra
2
PL
z biopomeranče
100
ml
ústřicová omáčka
omáčka hoisin
2
PL
lze nahradit sójovou omáčkou
víno rýžové
120
ml
bazalka
čerstvé lístky (nejlépe thajské) k podávání
Postup
1
1 Zahřejte troubu na 200 °C. Z pečicího papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 20 x 30 cm. Rozdělte na ně uvařenou rýži, maso, badyán, skořici, houby a pomerančovou kůru. V misce smíchejte ústřicovou omáčku, omáčku hoisin a rýžové víno. Směsí pokapejte obsah balíčků, poskládejte je a uzavřete (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady).
2 Pečte 20-25 minut, aby bylo maso propečené. Balíčky opatrně otevřete, přidejte bazalku a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Rýži a maso můžete zabalit v několika porcích naráz. Pak je lepší utvořit balíček přímo v pekáčku či na plechu.