0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1828 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 197 g
Tuky 36 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně Asie

Suroviny

rýže 200 g
(jakékoli kromě jasmínové a kulatozrnné), předem uvařené
panenka 600 g
na silnější plátky
badyán 8 hvězdiček
skořice 4 svitky
200 g
čerstvé houby šiitake
sušená pomerančová kůra 2 PL
z biopomeranče
100 ml
ústřicová omáčka
omáčka hoisin 2 PL
lze nahradit sójovou omáčkou
bazalka
čerstvé lístky (nejlépe thajské) k podávání

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Z pečicího papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 20 x 30 cm. Rozdělte na ně uvařenou rýži, maso, badyán, skořici, houby a pomerančovou kůru. V misce smíchejte ústřicovou omáčku, omáčku hoisin a rýžové víno. Směsí pokapejte obsah balíčků, poskládejte je a uzavřete (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady).

2 Pečte 20–25 minut, aby bylo maso propečené. Balíčky opatrně otevřete, přidejte bazalku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Rýži a maso můžete zabalit v několika porcích naráz. Pak je lepší utvořit balíček přímo v pekáčku či na plechu.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč