Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1828 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 197 g
Tuky 36 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně Asie

Suroviny

rýže 200 g
(jakékoli kromě jasmínové a kulatozrnné), předem uvařené
panenka 600 g
na silnější plátky
badyán 8 hvězdiček
skořice 4 svitky
200 g
čerstvé houby šiitake
sušená pomerančová kůra 2 PL
z biopomeranče
100 ml
ústřicová omáčka
omáčka hoisin 2 PL
lze nahradit sójovou omáčkou
víno rýžové 120 ml
bazalka
čerstvé lístky (nejlépe thajské) k podávání

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Z pečicího papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 20 x 30 cm. Rozdělte na ně uvařenou rýži, maso, badyán, skořici, houby a pomerančovou kůru. V misce smíchejte ústřicovou omáčku, omáčku hoisin a rýžové víno. Směsí pokapejte obsah balíčků, poskládejte je a uzavřete (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady).

2 Pečte 20–25 minut, aby bylo maso propečené. Balíčky opatrně otevřete, přidejte bazalku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Rýži a maso můžete zabalit v několika porcích naráz. Pak je lepší utvořit balíček přímo v pekáčku či na plechu.

 

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit