Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1828 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 197 g
Tuky 36 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně Asie

Suroviny

rýže 200 g
(jakékoli kromě jasmínové a kulatozrnné), předem uvařené
panenka 600 g
na silnější plátky
badyán 8 hvězdiček
skořice 4 svitky
200 g
čerstvé houby šiitake
sušená pomerančová kůra 2 PL
z biopomeranče
100 ml
ústřicová omáčka
lze nahradit sójovou omáčkou
bazalka
čerstvé lístky (nejlépe thajské) k podávání

Postup

1

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Z pečicího papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 20 x 30 cm. Rozdělte na ně uvařenou rýži, maso, badyán, skořici, houby a pomerančovou kůru. V misce smíchejte ústřicovou omáčku, omáčku hoisin a rýžové víno. Směsí pokapejte obsah balíčků, poskládejte je a uzavřete (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady).

2 Pečte 20-25 minut, aby bylo maso propečené. Balíčky opatrně otevřete, přidejte bazalku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Rýži a maso můžete zabalit v několika porcích naráz. Pak je lepší utvořit balíček přímo v pekáčku či na plechu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín