Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1828 kcal
Bílkoviny 139 g
Cukr 197 g
Tuky 36 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vůně Asie

Suroviny

rýže 200 g
(jakékoli kromě jasmínové a kulatozrnné), předem uvařené
panenka 600 g
na silnější plátky
badyán 8 hvězdiček
skořice 4 svitky
200 g
čerstvé houby šiitake
sušená pomerančová kůra 2 PL
z biopomeranče
100 ml
ústřicová omáčka
omáčka hoisin 2 PL
lze nahradit sójovou omáčkou
víno rýžové 120 ml
bazalka
čerstvé lístky (nejlépe thajské) k podávání

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Z pečicího papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 20 x 30 cm. Rozdělte na ně uvařenou rýži, maso, badyán, skořici, houby a pomerančovou kůru. V misce smíchejte ústřicovou omáčku, omáčku hoisin a rýžové víno. Směsí pokapejte obsah balíčků, poskládejte je a uzavřete (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady).

2 Pečte 20–25 minut, aby bylo maso propečené. Balíčky opatrně otevřete, přidejte bazalku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Rýži a maso můžete zabalit v několika porcích naráz. Pak je lepší utvořit balíček přímo v pekáčku či na plechu.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit