Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové s ovocným salátem

Vepřové s ovocným salátem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 393 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 64 g
Tuky 14 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toužíte po lehké, chutné a rychlé večeři? Stačí k tomu kousek masa a hromádka zeleniny. Vystačíte si se šesti surovinami.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
4 ks
vepřová kotleta každá cca170g, osolená, opepřená
2 na dílky, 2 vymačkané, lze nahradit obdobně zpracovanou polovinou pomela
malá červená, na tenká kolečka
čekanka 200 g
rozdělená na lístky
sušené

Postup

1

Na velké pánvi rozpalte olej a po každé straně na něm čtyři až pět minut opékejte kotlety, aby pěkně zhnědly a byly uvnitř důkladně propečené.

 

2

Mezitím smíchejte dílky mandarinek, lístky čekanky, červenou cibuli a sušené brusinky. Před podáváním salát zakápněte šťávou z mandarinek a promíchejte. Salát podávejte s vepřovým přelitým šťávou z pánve. Chcete-li, přidejte vařené brambory pokapané trochou olivového oleje.

Tip
Vepřové kotlety během opékání snadno vyschnou. Pokud se vám zdá, že jsou příliš suché, zakápněte je v průběhu opékání trochou mandarinkové šťávy, aby zůstaly vláčné.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...