Vepřové s ovocným salátem

Vepřové s ovocným salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 393 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 64 g
Tuky 14 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toužíte po lehké, chutné a rychlé večeři? Stačí k tomu kousek masa a hromádka zeleniny. Vystačíte si se šesti surovinami.

Suroviny

olivový olej 1 PL
4 ks
vepřová kotleta každá cca170g, osolená, opepřená
mandarinky 4 ks
2 na dílky, 2 vymačkané, lze nahradit obdobně zpracovanou polovinou pomela
cibule 1 ks
malá červená, na tenká kolečka
čekanka 200 g
rozdělená na lístky
brusinky 25 g
sušené

 

 

Postup

1

Na velké pánvi rozpalte olej a po každé straně na něm čtyři až pět minut opékejte kotlety, aby pěkně zhnědly a byly uvnitř důkladně propečené.

 

2

Mezitím smíchejte dílky mandarinek, lístky čekanky, červenou cibuli a sušené brusinky. Před podáváním salát zakápněte šťávou z mandarinek a promíchejte. Salát podávejte s vepřovým přelitým šťávou z pánve. Chcete-li, přidejte vařené brambory pokapané trochou olivového oleje.

Tip
Vepřové kotlety během opékání snadno vyschnou. Pokud se vám zdá, že jsou příliš suché, zakápněte je v průběhu opékání trochou mandarinkové šťávy, aby zůstaly vláčné.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit