Vepřový bůček, snažte se vybrat bůček, který má z jedné strany tukovou vrstvu s kůží, si připravíme k marinování. Maso potřeme máslem, osolíme - opepříme - okmínujeme a koření se snažíme vetřít do masa.Do máslem vymazaného pekáče přilijeme polovinu černého piva, rozházíme na plátky nakrájenou cibuli a celý česnek., přídáme maso a dáme péct na 150 stupňů po dobu 4 hodin.
Maso pečeme na spodní mřížčce a každou hodinu přilijeme trochu piva a vody, maso také vždy zalijeme. Musíme kontrolovat vodu v pekáči, nikdy by se nám neměla vypařit úplně.
Na posledních 45 minut přendáme pekáč na střední až horní mřížku, aby se nám udělala z vrchu krásná krustička.
Po upečení necháme maso tak 5 minut odležet než budeme podávat.