Vepřový bok na černém pivě

Vepřový bok na černém pivě

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Více než hodinu Snadné 2
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

bůček 600 g
cibule 2 ks
česnek
pivo tmavé 0.5 l
sůl
pepř
kmín
máslo

Vepřový bůček, snažte se vybrat bůček, který má z jedné strany tukovou vrstvu s kůží, si připravíme k marinování. Maso potřeme máslem,  osolíme - opepříme - okmínujeme a koření se snažíme vetřít do masa.Do máslem vymazaného pekáče přilijeme polovinu černého piva, rozházíme na plátky nakrájenou cibuli a celý česnek., přídáme maso a dáme péct na 150 stupňů po dobu 4 hodin.
Maso pečeme na spodní mřížčce a každou hodinu přilijeme trochu piva a vody, maso také vždy zalijeme. Musíme kontrolovat vodu v pekáči, nikdy by se nám neměla vypařit úplně.
Na posledních 45 minut přendáme pekáč na střední až horní mřížku, aby se nám udělala z vrchu krásná krustička.
Po upečení necháme maso tak 5 minut odležet než budeme podávat.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit