Vídeňské knedlíky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vídeňské knedlíky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

rohlíky 6 ks
včerejší
mléko 250 ml
vejce 2 ks
mouka pšeničná hrubá 140 g
rostlinný olej
na pokapání

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Mléko rozšleháme s vejci a touto směsí zalijeme rohlíky. Promícháme, pokapeme olejem a necháme chvíli odstát. Pak přidáme mouku a dobře rukama prohněteme. Z hmoty rukama namočenýma v ledové vodě tvarujeme knedlíky přibližně o velikosti tenisového míčku, vkládáme do vroucí osolené vody a pod pokličkou vaříme 7 minut, pak otočíme a vaříme dalších 7 minut. Když nejdou otočit, necháme tak. Při servírování každý knedlík překrojíme napůl.

Autor: alena.clupna

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit