Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Odlehčený bramborový salát

Tímhle salátem nadchnete všechny odpůrce majonézy, ale je tak dobrý, že potěší i ty, kteří jsou jejími příznivci. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Salát

Ingredience

    • 1kg salátových brambor
    • 60ml kvalitního rostlinného oleje
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 2 vaničky řeřichy, lístky ostříhané

    NA ZÁLIVKU

    • 120ml horkého domácího hovězího vývaru
    • 5 lžic bílého vinného octa
    • 1 zarovnaná lžička soli nebo podle chuti
    • 1 lžička krupicového cukru
    • čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Brambory vařte ve slupce zhruba 30 minut doměkka. Slijte, nechte trochu zchladnout, oloupejte a nakrájejte na cca 1,5cm silné plátky. Vývar prošlehejte s octem, solí, cukrem a pepřem. Horkou zálivku smíchejte opatrně s ještě teplými bramborami a nechte vsáknout a vychladnout. Do vychladlých brambor vmíchejte olej, jarní cibulku a řeřichu a nechte v chladu alespoň hodinu, nejlépe však přes noc odležet. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Golden ring

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

Hrášková polévka s uzeným lososem

Klobásky ve slanině s šalotkovou bramborovou kaší

Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki

Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem

Vrstvený bramborový salát

Kapr s bramborovými pusinkami a vinnou omáčkou

Menu na Štědrý večer

Přidat komentář