Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 226 g
Tuky 63 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tímhle salátem nadchnete všechny odpůrce majonézy, ale je tak dobrý, že potěší i ty, kteří jsou jejími příznivci. 

Související recepty

Golden ring

První doušek tohoto aperitivu v nás vyvolal vzp...

Suroviny

brambory 1 kg
salátové
rostlinný olej 60 ml
kvalitní
jarní cibulka 2 ks
na plátky
řeřicha 2 ks
vanička, lístky, ostříhané
vývar hovězí 120 ml
horký, domácí
vinný ocet bílý 5 PL
bílý
sůl 1 ČL
zarovnaná
krupicový cukr 1 ČL
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory vařte ve slupce zhruba 30 minut doměkka. Slijte, nechte trochu zchladnout, oloupejte a nakrájejte na cca 1,5cm silné plátky. Vývar prošlehejte s octem, solí, cukrem a pepřem. Horkou zálivku smíchejte opatrně s ještě teplými bramborami a nechte vsáknout a vychladnout. Do vychladlých brambor vmíchejte olej, jarní cibulku a řeřichu a nechte v chladu alespoň hodinu, nejlépe však přes noc odležet. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit