0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní polenta

Pikantní polenta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní polenta

3.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1186 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 195 g
Tuky 24 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někdo je polentou uhranut od začátku, jiný si na její chuť musí zvykat. Pro váhavce a pochybovače je tu návod, jak polentu ochutit takovým způsobem, že si ji oblíbí okamžitě.

Suroviny

polenta 250 g
instantní
suroviny na omáčku aglio e olio - odkaz v postupu
sůl mořská
parmazán 80 g
olivový olej
na potření
rajče
na ozdobu, lze vynechat

1 Polentu uvařte podle návodu na obalu. Do horké směsi vmíchejte omáčku aglio e olio, parmazán a osolte podle chuti. Rozetřete ve vrstvě o síle asi 1–1,5 cm na plech vyložený potravinářskou fólií potřenou olejem. Nechte vychladnout.

2 Vychladlou polentu nakrájejte na dílky a na rozpálené grilovací pánvi grilujte dozlatova. Spolu s tím můžete opéct i snítku třešňových rajčátek. Podávejte jako přílohu nebo chuťovku k pivu a vínu.

NĚCO NAVÍC
Sypká instantní směs na přípravu polentové kaše se prodává v prodejnách zdravé výživy, v italských lahůdkářstvích i běžně v supermarketech.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit