Někdo je polentou uhranut od začátku, jiný si na její chuť musí zvykat. Pro váhavce a pochybovače je tu návod, jak polentu ochutit takovým způsobem, že si ji oblíbí okamžitě.
Postup
Polentu uvařte podle návodu na obalu. Do horké směsi vmíchejte omáčku aglio e olio, parmazán a osolte podle chuti. Rozetřete ve vrstvě o síle asi 1–1,5 cm na plech vyložený potravinářskou fólií potřenou olejem. Nechte vychladnout.
Vychladlou polentu nakrájejte na dílky a na rozpálené grilovací pánvi grilujte dozlatova. Spolu s tím můžete opéct i snítku třešňových rajčátek. Podávejte jako přílohu nebo chuťovku k pivu a vínu.
NĚCO NAVÍC
Sypká instantní směs na přípravu polentové kaše se prodává v prodejnách zdravé výživy, v italských lahůdkářstvích i běžně v supermarketech.