Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vietnamská křupavá placka
Vietnamská křupavá placka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vietnamská křupavá placka

3.6/5 Počet hodnocení: 18
Do 25 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4215 kcal
Bílkoviny 272 g
Sacharidy 287 g
Tuky 217 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vietnamskou křupovou placku jsme se naučili od Chili Ta Thuy a okamžitě se stala naší novou závislostí. Do této chvíle jsme rýžový papír používali především na nejrůznější závitky, ale proměnit ho v dokonalou pikantní snídani se slaninou, čedarem a vejci nás upřímně nenapadlo. Geniální záležitost!

Související recepty

Suroviny

jarní cibulka 2 ks
slanina 5 plátků
majonéza 3 PL
med 1 PL
tekutý
limetová šťáva
z 1 limety
vejce 2 ks
čedar 100 g
sladká (můžete použít přímo tu od Chili Ta Thuy prodává ji Živina)
koriandr čerstvý 1 hrst
na tenké plátky (lze vynechat)

Postup

1

Nejprve si připravte olej z jarní cibulky. V rendlíku zahřejte arašídový olej a vhoďte do něj
na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opékejte ji asi minutu. Odložte stranou. Na větší kostičky nakrájenou slaninu opečte na sucho pánvi dokřupava. Vypečený olej přidejte do cibulkového oleje.

2

Majonézu smíchejte se lžící medu a limetovou šťávou. Vezměte dva rýžové papíry a jeden
z nich navlhčete a přilepte ho mokrou stranou na ten druhý. Stejně postupujte i u zbylých dvou papírů. Rozehřejte na pánvi lžíci cibulkového oleje a opečte na něm z obou stran placky. Pomáhejte si vařečkou a stlačujte okraje placek k sobě, aby se od sebe neodlepily. Počkejte, až papír zbělá a bude křupavý. Pak placky potřete cibulkovým olejem, rozklepněte na něj vajíčko a hůlkami ho rozkvedlejte po celé placce. Pak přidejte nastrouhaný čedar, slaninové výpečky, jarní cibulku, chilli pastu, ochucenou majonézu, natrhaný koriandr a chilli.

3

Placku můžete jíst přeloženou napůl jako tacos nebo ji nastříhat na trojúhelníky jako pizzu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín