0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Parlamentní brambůrky

Smažené brambůrky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Parlamentní brambůrky

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 větší mísu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 650 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 95 g
Tuky 10 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mezi chuťovkami k pivu domácí brambůrky nesmějí chybět. Ty nejlepší jsme ochutnali ve Vinohradském parlamentu, kde jsme si vyprosili recept od šéfkuchaře Jana Pípala. Zdánlivě na nich nic není, ale až ochutnáte!

Suroviny

brambory 500 g
typu C
sůl
rostlinný olej
na smažení
slanina 100 g
lze vynechat
Na dip
zakysaná smetana
česnek
pažitka

Postup

1

Brambory omyjte a nakrájejte na tenké plátky na mandolíně.

2

Dejte je na 10 minut do osolené vody, potom je vyndejte, osušte a po dávkách smažte v rostlinném oleji dokřupava.

3

Na posyp nakrájejte slaninu na tenké plátky a upečte v troubě dokřupava.

4

Nechte vyschnout na papírovém ubrousku a rozmixujte na prach, který smíchejte se solí. Vzniklou slaninovou solí posypte bramborové lupínky a podávejte s dipem ze zakysané smetany, česneku a pažitky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit