Mezi chuťovkami k pivu domácí brambůrky nesmějí chybět. Ty nejlepší jsme ochutnali ve Vinohradském parlamentu, kde jsme si vyprosili recept od šéfkuchaře Jana Pípala. Zdánlivě na nich nic není, ale až ochutnáte!
Suroviny
brambory
500
g
typu C
sůl
rostlinný olej
na smažení
slanina
100
g
lze vynechat
Na dip
česnek
pažitka
Postup
1
Brambory omyjte a nakrájejte na tenké plátky na mandolíně.
2
Dejte je na 10 minut do osolené vody, potom je vyndejte, osušte a po dávkách smažte v rostlinném oleji dokřupava.
3
Na posyp nakrájejte slaninu na tenké plátky a upečte v troubě dokřupava.
4
Nechte vyschnout na papírovém ubrousku a rozmixujte na prach, který smíchejte se solí. Vzniklou slaninovou solí posypte bramborové lupínky a podávejte s dipem ze zakysané smetany, česneku a pažitky.