Parlamentní brambůrky

Parlamentní brambůrky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 větší mísu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 650 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 95 g
Tuky 10 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mezi chuťovkami k pivu domácí brambůrky nesmějí chybět. Ty nejlepší jsme ochutnali ve Vinohradském parlamentu, kde jsme si vyprosili recept od šéfkuchaře Jana Pípala. Zdánlivě na nich nic není, ale až ochutnáte!

Suroviny

brambory 500 g
typu C
sůl
rostlinný olej
na smažení
slanina 100 g
voňavé kvalitní
dip ze zakysané smetany, česneku a pažitky k podávání

Brambory omyjte a nakrájejte na tenké plátky na mandolíně. Dejte je na 10 minut do osolené vody, potom je vyndejte, osušte a po dávkách smažte v rostlinném oleji dokřupava.

2 Na posyp nakrájejte slaninu na tenké plátky a upečte v troubě dokřupava. Nechte vyschnout na papírovém ubrousku a rozmixujte na prach, který smíchejte se solí. Vzniklou slaninovou solí posypte bramborové lupínky a podávejte s dipem ze zakysané smetany, česneku a pažitky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit