Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Parlamentní brambůrky

Mezi chuťovkami k pivu domácí brambůrky nesmějí chybět. Ty nejlepší jsme ochutnali ve Vinohradském parlamentu, kde jsme si vyprosili recept od šéfkuchaře Jana Pípala. Zdánlivě na nich nic není, ale až ochutnáte!

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 větší mísu
Doba přípravy: Do 20 minut
+ namáčení
PT1M
Smažení 0:05 1 dávka
Chuťovka

Ingredience

    • 500 g brambor typu C
    • sůl
    • rostlinný olej na smažení
    • 100 g voňavé kvalitní slaniny
    • dip ze zakysané smetany, česneku a pažitky k podávání

Příprava jídla

Brambory omyjte a nakrájejte na tenké plátky na mandolíně. Dejte je na 10 minut do osolené vody, potom je vyndejte, osušte a po dávkách smažte v rostlinném oleji dokřupava.

2 Na posyp nakrájejte slaninu na tenké plátky a upečte v troubě dokřupava. Nechte vyschnout na papírovém ubrousku a rozmixujte na prach, který smíchejte se solí. Vzniklou slaninovou solí posypte bramborové lupínky a podávejte s dipem ze zakysané smetany, česneku a pažitky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí preclíky z kynutého těsta a pivní fondue

Vinná klobása s červeným zelím

Bylinkovo-česnekový vepřový bok

Patrikova chilli omáčka

Reuben dog

Pečenáče z uzených makrel

Utopené špízky

Přidat komentář