0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečenáče z uzených makrel

Pečenáče z uzených makrel
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečenáče z uzených makrel

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné Na 24 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2712 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 407 g
Tuky 69 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept jsme dostali od našeho kamaráda Mejdři, ale byl ze sladkovodních ryb. Verze s makrelou nás mile překvapila – stejně jako autora původní receptury.

Suroviny

makrela 2 ks
uzená, maso bez kostí a kůže
vejce 2 ks
bílky a žloutky oddělené
kopr 1,5 hrsti
nasekaného
strouhanka 2,5 PL
mouka pšeničná hladká
na obalení
rostlinný olej
na smažení
NA NÁLEV
krupicový cukr 5 PL
ocet 300 ml
kvasný lihový
nové koření 8 kuliček
sůl 1 ČL
voda 500 ml
bobkový list 4 ks
chilli paprička
podle chuti (nemusí být)

1 Maso nakrájejte a smíchejte s oběma žloutky. Přisypte kopr, promíchejte a postupně přidávejte strouhanku, aby vznikla soudržná měkká hmota, z níž navlhčenýma rukama tvořte kuličky 2–3 cm v průměru.

2 Kuličky obalujte v mouce, rozšlehaných bílcích a znovu v mouce a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova ze všech stran. Pak je vyjměte a položte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Nechte je vychladnout a pak skládejte do 2 menších vysterilizovaných zavařovacích sklenic, chcete-li, můžete do každé sklenice přidat i chilli papričky pro pikantnější chuť.

3 Suroviny na nálev svařte a horkým nálevem zalijte koule, zavíčkujte a nechte zchladnout. Uložte do lednice a nechte alespoň 1 den naložené. V lednici vydrží i víc než týden – čím déle budou koule v nálevu, tím budou měkčí a kyselejší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč