Pečenáče z uzených makrel

Pečenáče z uzených makrel

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Na 24 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2238 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 388 g
Tuky 43 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept jsme dostali od našeho kamaráda Mejdři, ale byl ze sladkovodních ryb. Verze s makrelou nás mile překvapila – stejně jako autora původní receptury.

Suroviny

2 ks
uzená makrela maso obrané
vejce 2 ks
bílky a žloutky oddělené
kopr 0.5 hrsti
nasekaného
strouhanka 2 PL
mouka pšeničná hladká
na obalení
rostlinný olej
na smažení
NA NÁLEV
krupicový cukr 5 PL
300 ml
kvasný lihový ocet
nové koření 8 kuliček
sůl 1 ČL
voda 500 ml
bobkový list 4 ks
chilli paprička
podle chuti (nemusí být)

1 Maso nakrájejte a smíchejte s oběma žloutky. Přisypte kopr, promíchejte a postupně přidávejte strouhanku, aby vznikla soudržná měkká hmota, z níž navlhčenýma rukama tvořte kuličky 2–3 cm v průměru.

2 Kuličky obalujte v mouce, rozšlehaných bílcích a znovu v mouce a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova ze všech stran. Pak je vyjměte a položte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Nechte je vychladnout a pak skládejte do 2 menších vysterilizovaných zavařovacích sklenic, chcete-li, můžete do každé sklenice přidat i chilli papričky pro pikantnější chuť.

3 Suroviny na nálev svařte a horkým nálevem zalijte koule, zavíčkujte a nechte zchladnout. Uložte do lednice a nechte alespoň 1 den naložené. V lednici vydrží i víc než týden – čím déle budou koule v nálevu, tím budou měkčí a kyselejší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit