Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečenáče z uzených makrel

Recept jsme dostali od našeho kamaráda Mejdři, ale byl ze sladkovodních ryb. Verze s makrelou nás mile překvapila – stejně jako autora původní receptury.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 24 kuliček
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Smažení 0:08
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 2 uzené makrely, maso obrané
    • 2 vejce, bílky a žloutky oddělené
    • 1–2 hrsti nasekaného kopru
    • 2–3 lžíce strouhanky
    • hladká mouka na obalení
    • rostlinný olej na smažení

    NA NÁLEV

    • 5–6 lžic krupicového cukru
    • 300 ml kvasného lihového octa
    • 8 kuliček nového koření
    • 1 lžička soli
    • 500 ml vody
    • 4 bobkové listy
    • chilli papričky podle chuti (nemusí být)

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte a smíchejte s oběma žloutky. Přisypte kopr, promíchejte a postupně přidávejte strouhanku, aby vznikla soudržná měkká hmota, z níž navlhčenýma rukama tvořte kuličky 2–3 cm v průměru.

2 Kuličky obalujte v mouce, rozšlehaných bílcích a znovu v mouce a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova ze všech stran. Pak je vyjměte a položte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Nechte je vychladnout a pak skládejte do 2 menších vysterilizovaných zavařovacích sklenic, chcete-li, můžete do každé sklenice přidat i chilli papričky pro pikantnější chuť.

3 Suroviny na nálev svařte a horkým nálevem zalijte koule, zavíčkujte a nechte zchladnout. Uložte do lednice a nechte alespoň 1 den naložené. V lednici vydrží i víc než týden – čím déle budou koule v nálevu, tím budou měkčí a kyselejší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí preclíky z kynutého těsta a pivní fondue

Vinná klobása s červeným zelím

Parlamentní brambůrky

Bylinkovo-česnekový vepřový bok

Patrikova chilli omáčka

Reuben dog

Utopené špízky

Přidat komentář