0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečenáče z uzených makrel

Pečenáče z uzených makrel
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečenáče z uzených makrel

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné Na 24 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2712 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 407 g
Tuky 69 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept jsme dostali od našeho kamaráda Mejdři, ale byl ze sladkovodních ryb. Verze s makrelou nás mile překvapila – stejně jako autora původní receptury.

Suroviny

makrela 2 ks
uzená, maso bez kostí a kůže
vejce 2 ks
bílky a žloutky oddělené
kopr 1.5 hrsti
nasekaného
strouhanka 2.5 PL
mouka pšeničná hladká
na obalení
rostlinný olej
na smažení
NA NÁLEV
krupicový cukr 5 PL
ocet 300 ml
kvasný lihový
nové koření 8 kuliček
sůl 1 ČL
voda 500 ml
bobkový list 4 ks
chilli paprička
podle chuti (nemusí být)

1 Maso nakrájejte a smíchejte s oběma žloutky. Přisypte kopr, promíchejte a postupně přidávejte strouhanku, aby vznikla soudržná měkká hmota, z níž navlhčenýma rukama tvořte kuličky 2–3 cm v průměru.

2 Kuličky obalujte v mouce, rozšlehaných bílcích a znovu v mouce a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova ze všech stran. Pak je vyjměte a položte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Nechte je vychladnout a pak skládejte do 2 menších vysterilizovaných zavařovacích sklenic, chcete-li, můžete do každé sklenice přidat i chilli papričky pro pikantnější chuť.

3 Suroviny na nálev svařte a horkým nálevem zalijte koule, zavíčkujte a nechte zchladnout. Uložte do lednice a nechte alespoň 1 den naložené. V lednici vydrží i víc než týden – čím déle budou koule v nálevu, tím budou měkčí a kyselejší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit