Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Waldorfský salát s kuřecím masem
Waldorfský salát s kuřecím masem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Waldorfský salát s kuřecím masem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1967 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 93 g
Tuky 117 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Původní recept na Waldorfský salát z roku 1896 zahrnoval nakrájená jablka, celer a majonézu. Vlašské ořechy přibyly až v roce 1928 díky receptu z kuchařky The Rector Cook Book. Salát se však neustále vyvíjel, a tak dnešní základní verze obsahuje ještě směs hlávkových salátů, řapíkatý či bulvový celer a hroznové víno. My jsme pro větší sytost navíc přidali kuřecí maso. 

Suroviny

nasekané nahrubo
med 3 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
nastrouhaná najemno z 1/2 citronu
olivový olej 3 PL
fenyklová semínka ½ ČL
drcená
majonéza 2 PL
jablečný ocet 2 PL
salát 4 hrsti
směs salátových listů (např. lollo rosso, dubáček, ledový salát), podle natrhaných na menší kousky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené našikmo na tenké plátky
zelené, nejlépe Granny Smith, zbavené jádřince, nakrájené na tenké plátky
bezsemenné, červené, nakrájené na kolečka či čtvrtky
pažitka 1 hrst
nakrájená

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj ořechy a pokapejte je medem. Pečte cca 10 minut, vyjměte a nechte zchladnout.

2

Maso osušte papírovou utěrkou a osolte. V mělké misce smíchejte citronovou kůru, 2 lžíce oleje a fenyklová semínka a obraťte v nich maso. V nepřilnavé pánvi rozehřejte zbývající olej a opékejte na něm maso 3–4 minuty z každé strany.

3

Na zálivku smíchejte dohladka majonézu s jogurtem, solí, pepřem a octem. Podle potřeby dolaďte.

4

Na talíře rozdělte salátové listy, řapíkatý celer a jablka. Maso nakrájejte na plátky
a položte navrch. Posypte medovými ořechy a hroznovým vínem, pokapejte zálivkou, zlehka opepřete a ozdobte pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč