Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 45 min
3,3 (555x)
13. 2. 2024
Základní recept na mochi
Shutterstock
Základní recept na mochi
Shutterstock


Snadné
< 45 min
3,3 (555x)

Mochi jsou japonské koblížky (koláčky) z lepkavé rýžové mouky, které se plní různými náplněmi. V japonsku třeba sladkou pastou z fazolí nebo z kořene kolokázie jedlé, které se říká taro. U nás se spokojíme s méně extravagatními náplněmi, třeba s džemem či maskarpone. Těsto na mochi se barví potravinářskými barvami nebo třeba machou. Základem je speciální lepkavá rýžová mouka, kterou koupíte v Sapě nebo ve specializovaných asijských e-shopech. 


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

7

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

7

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 122.86 kcal
  • Bílkoviny 2.29 g
  • Sacharidy 20.14 g
  • Tuky 3.71 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit Základní recept na mochi

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,3/5

Hodnocení receptu

3,3/5
(555 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Související články

pixabay-aperitif-407102_1280.jpeg

Šumivé sake: Japonské bublinky okouzlily svět. Gurmáni je párují se sushi i sorbety, barmani z něj mixují osvěžující koktejly

Sake je pro Japonce jakýkoli alkoholický nápoj, pro většinu z nás pak označení pro rýžové víno. Ale co je potom šumivé sake a proč by vás mělo zajímat? Jedná se o osvěžující nápoj s bublinkami, který se vyznačuje neotřelou chutí: je jemně sladký, příjemně ovocný a svěží perlení je skvělý bonus. Ať už ho zvolíte jako aperitiv, spárujete se sushi, nebo si jím připijete na oslavě s přáteli, je vždy perfektní volbou.