Mochi jsou japonské koblížky (koláčky) z lepkavé rýžové mouky, které se plní různými náplněmi. V japonsku třeba sladkou pastou z fazolí nebo z kořene kolokázie jedlé, které se říká taro. U nás se spokojíme s méně extravagatními náplněmi, třeba s džemem či maskarpone. Těsto na mochi se barví potravinářskými barvami nebo třeba machou. Základem je speciální lepkavá rýžová mouka, kterou koupíte v Sapě nebo ve specializovaných asijských e-shopech.
Videorecept
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 122.86 kcal
- Bílkoviny 2.29 g
- Sacharidy 20.14 g
- Tuky 3.71 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit Základní recept na mochi