0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 49
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3651 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 288 g
Tuky 219 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryhlý způsob, jak využíu úrodu cuket. Vytvořte jednoduchý cuketový koláč v podobě zapečené cukety. Tento recept si můžete lehce upravit podle své chuti a přidat šunku, modrý sýr, či houby podle své chuti. Výsledkem bude vždy originální rychlá pochoutka plná zeleniny. 

Suroviny

cuketa 500 g
mladší
česnek 4
sýr 150 g
mouka pšeničná polohrubá 200 g
olej 150 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
vejce 4 ks
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
tuk
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
nebo strouhanka, na vysypání plechu

Postup

1

Cuketu nastrouháme nahrubo a zlehka posolíme. Necháme "vypotit" a pak dobře vymačkáme šťávu. Do nastrouhané cukety přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva.

2

Nastrouháme tvrdý sýr, prolisujeme česnek, nalijeme olej, přidáme rozmíchaná vejce a ochutíme solí, pepřem, majoránkou. Vše pořádně promícháme.

3

Vyvýšený plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Směs do plech rovnoměrně nandáme.

4

Zapékáme ve vyhřáté troubě 30 minut při 180-200°C. Podáváme se zakysanou smetanou a čerstvým zeleninovým salátem. Skvěle se k k ní hodí i opečená křupavá bagetka. 

Foto ilustrační: zdroj: Pixabay.com

Autor: machetka

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit