Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3651 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 288 g
Tuky 219 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cuketa 500 g
mladší
česnek 4
sýr 150 g
mouka pšeničná polohrubá 200 g
olej 150 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
vejce 4 ks
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
tuk
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
nebo strouhanka, na vysypání plechu

Postup

1

Cuketu nastrouháme nahrubo, přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva.

2

Nastrouháme sýr, prolisujeme česnek, nalijeme olej, přidáme rozmíchaná vejce a ochutíme solí, pepřem, majoránkou. Vše pořádně promícháme.

3

Vyvýšený plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Směs do plech rovnoměrně nandáme.

4

Zapékáme ve vyhřáté troubě 30 minut při 180-200°C.

Autor: machetka

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit