Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1122 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 159 g
Tuky 44 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jarní a neotřelá příloha k masu. Uvařte pastinák s jablky, přidejte bylinky a je to.

Suroviny

pastinák 850 g
oloupaný, na kostky
jablka 2 ks
nakyslá, oloupaná, zbavená jádřince
máslo 50 g
+ další při podávání
kmín špetka
římský
špetka
koriandr
mléko 100 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Vařte pastinák a jablka v osolené vodě 10 minut doměkka a slijte. Na másle zpěňte kmín a koriandr, po minutě přilijte mléko a zahřívejte, až bude horké.

2 Vraťte zeleninu, osolte, opepřete a rozmačkejte dohladka. Na talíři omastěte máslem.

Podávejte: s karbanátky, sekanou či s opékanými klobáskami s cibulovou omáčkou. Nebo zkuste k uzeným kotletám.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit