Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pastináková kaše s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1122 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 159 g
Tuky 44 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jarní a neotřelá příloha k masu. Uvařte pastinák s jablky, přidejte bylinky a je to.

Suroviny

oloupaný, na kostky
nakyslá, oloupaná, zbavená jádřince
+ další při podávání
římský kmín špetka
koriandr čerstvý špetka
mléko 100 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Vařte pastinák a jablka v osolené vodě 10 minut doměkka a slijte. Na másle zpěňte kmín a koriandr, po minutě přilijte mléko a zahřívejte, až bude horké.

2

Vraťte zeleninu, osolte, opepřete a rozmačkejte dohladka. Na talíři omastěte máslem.

Podávejte: s karbanátky, sekanou či s opékanými klobáskami s cibulovou omáčkou. Nebo zkuste k uzeným kotletám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín