Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné pečené brambory s avokádem a ricottou
Plněné pečené brambory s avokádem a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s avokádem a ricottou

3.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 45 g
Tuky 72 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánská a pikantní pochoutka. Pečené brambory, provoněné tymiánem a zjemněné ricottou.

Suroviny

pečené
ricotta 250 g
olivový olej extra panenský 1 PL
tymián 2 PL
pepř

Postup

1

Troubu zahřejte na 200 °C, na plech dejte pečicí papír a na něj 250 g ricotty, zakapejte lžící extra panenského olivového oleje, zasypte 2 lžícemi (citronového) tymiánu, opepřete. Pečte 15 minut, aby okraje zezlátly, a nechte zchladnout.

2

Na pečené brambory rozdělte promačkanou dužinu z 1 avokáda a ricottu. Zakapejte 2 lžícemi chilli omáčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...