Slané laskominy

Slané laskominy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1688 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 144 g
Tuky 116 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskurychlé pohoštění pro nenadálou návštěvu hravě zvládnou i odrostlejší děti!

Suroviny

listové těsto 400 g
190 g
rajčatové pesto
Na zdobení
rajčata cherry
paprika
nakládaná
mozzarella
šunka
cibule červená
olivy zelené
zakysaná smetana
tuňák
z konzervy
bylinky
bazalka, oregano, tymián

1 Vykrajujte tvary
Rozpalte troubu na 200 °C. Těsto rozválejte na placku tenkou asi tři milimetry a vykrajovátky tvořte různé tvary. Přemístěte je na plech pokrytý pečicím papírem. Lehce je nařízněte asi centimetr od okraje (pozor, neprořízněte!).
 

2 Zdobte a pečte
Vnitřní část vykrojeného tvaru lehce potřete pestem až po řez. A pak už jen zdobte surovinami podle vlastní chuti a výběru (pokud je to nutné, rajčátka a olivy rozpulte, mozzarellu nakrájejte na kousíčky ap.) a pečte, až lákavě zezlátnou. Pak je přesuňte na větší talíř nebo mísu a posypte bylinkami. Nejlepší jsou ještě teplé!

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit