Bleskurychlé pohoštění pro nenadálou návštěvu hravě zvládnou i odrostlejší děti!
Suroviny
listové těsto
400
g
190
g
rajčatové pesto
Na zdobení
rajčata cherry
nakládaná
tuňák
z konzervy
bylinky
bazalka, oregano, tymián
Postup
1
Vykrajujte tvary
Rozpalte troubu na 200 °C. Těsto rozválejte na placku tenkou asi tři milimetry a vykrajovátky tvořte různé tvary. Přemístěte je na plech pokrytý pečicím papírem. Lehce je nařízněte asi centimetr od okraje (pozor, neprořízněte!).
2
Zdobte a pečte
Vnitřní část vykrojeného tvaru lehce potřete pestem až po řez. A pak už jen zdobte surovinami podle vlastní chuti a výběru (pokud je to nutné, rajčátka a olivy rozpulte, mozzarellu nakrájejte na kousíčky ap.) a pečte, až lákavě zezlátnou. Pak je přesuňte na větší talíř nebo mísu a posypte bylinkami. Nejlepší jsou ještě teplé!