Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2255 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 225 g
Tuky 114 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskový a vděčný oběd. Samozřejmě můžete bez obav použít i domácí noky!

Suroviny

olej 2 PL
cibule 1 ks
nasekaná
česnek 2 stroužek
nasekané
400 g
vepřové kotlety bez kosti na malé kousky
gnocchi bramborové 600 g
hořčice hrubozrnná 2 PL
estragon 1 snítka
lze nahradit tymiánem
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 1 bal
čedar 150 g

1 Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozpalte olej a opečte na něm dozlatova cibulku a maso. Směs pak přesuňte do zapékací misky.

2 Noky uvařte podle návodu na obalu a přidejte je do zapékací misky.

3 Hořčici promíchejte s lístky bylinek a se smetanou. Směs osolte a opepřete, přilijte do zapékací misky, promíchejte a vše posypte nahrubo nastrouhaným čedarem.

4 Zapékejte asi 15 minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.

 

 

 

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit