Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

4.3/5 Počet hodnocení: 77
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3107 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 227 g
Tuky 171 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené noky s vepřovým masem jsou bleskový a vděčný oběd. Recept oceníte ve dnech, kdy nemáte čas stát dlouhé hodiny u plotny, a přesto potřebujete nasytit celou rodinu. Stačí osmažit vepřové maso, uvařit gnocchi, vše smíchat se smetanou a sýrem a dát zapéct. Samozřejmě můžete bez obav použít i domácí noky!

Suroviny

olej 2 PL
nasekaná
česnek 2 stroužky
nasekané
kotleta 400 g
vepřová, bez kosti na malé kousky
gnocchi bramborové 600 g
hořčice hrubozrnná 2 PL
estragon 1 snítka
lze nahradit tymiánem
sůl
pepř
čerstvě mletý
čedar 150 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozpalte olej a opečte na něm dozlatova cibulku, česnek a maso. Směs pak přesuňte do zapékací misky.

2

Noky uvařte podle návodu na obalu a přidejte je do zapékací misky.

3

Hořčici promíchejte s lístky bylinek a se smetanou. Směs osolte a opepřete, přilijte do zapékací misky, promíchejte a vše posypte nahrubo nastrouhaným čedarem.

4

Zapékejte asi 15 minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Komentáře

21.10.2016 23:25

Nechutnalo mi to:(

02.05.2016 10:38

Bylo to velmi rychlé a výborné....

18.01.2015 01:00

Doma jsme si moc pochutnali :-)

Apetit magazín