0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

4.5 / 5. Počet hodnocení: 53
Do 10 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2255 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 225 g
Tuky 114 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskový a vděčný oběd. Samozřejmě můžete bez obav použít i domácí noky!

Suroviny

olej 2 PL
cibule 1 ks
nasekaná
česnek 2 stroužek
nasekané
400 g
vepřové kotlety bez kosti na malé kousky
gnocchi bramborové 600 g
hořčice hrubozrnná 2 PL
estragon 1 snítka
lze nahradit tymiánem
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 1 bal
čedar 150 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozpalte olej a opečte na něm dozlatova cibulku a maso. Směs pak přesuňte do zapékací misky.

2

Noky uvařte podle návodu na obalu a přidejte je do zapékací misky.

3

ořčici promíchejte s lístky bylinek a se smetanou. Směs osolte a opepřete, přilijte do zapékací misky, promíchejte a vše posypte nahrubo nastrouhaným čedarem.

4

Zapékejte asi 15 minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.

Související články

Objevte kouzlo i jednoduchost domácí hořčice
  • Zajímavosti

Objevte kouzlo i jednoduchost domácí hořčice

První zmínka o hořčici se objevuje v prohlášení Karla Velikého, který nařídil dvorům dostatečnou zásobu této suroviny. Stalo se tak v roce 800 n.l. Chuť a všestranost hořčice však znali už starověcí Řekové a Římané. Podávali ji k...

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit