Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečené špaldové kroupy se špenátem

Popis receptu: 

Syté a zároveň lehce stravitelné jídlo plné živit, vhodné jako oběd i večeře.

Autor: Lucie Nová
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    120g špaldových krup

    100g riccoty

    300g mraženého listového špenátu

    200g kuřecích prsou

    2 sušená rajčata

    2 stroužky česneku

    olivový olej

    sůl, salátové koření, grulovací koření na maso

     

Příprava jídla

1. Ve vroucí osolené vodě vařte špaldové kroupy do měkka asi 20-25 minut. Poté je slijte přes cedník a propláchěnte.

2.Kuřecí prsa omyjte a očistěte. Celá je vařte v malém hrnci spolu s 2 lžičkami grilovacího koření pod poklicí přibližně půl hodiny. Poté je vyndejte vydličkou a nechte zchladnout.

3.Na pánvi rozpalte lžíci oleje a orestujte česnek nakrájený na plátky. Nechte zezlátnout a přidejte rozmrzlý špenát porkájený na kousky. Společně orestujte, osolte a okořeňte salátovým kořením (nebo směsí bylinek). Přidejte riccotu a nechte ji rozpustit. 

4.Smíchejte směs na pánvi s kroupami, kousky sušených rajčat a masem, které jste též nakrájeli na menší kusy. Dle chuti dosolte.

5.Vložte do zapékací misky a v troubě pečte při 200°C dvacet minut.

REKLAMA

Přidat komentář