Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené špaldové kroupy se špenátem

Zapečené špaldové kroupy se špenátem

Hodnocení receptu
4.7/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1432 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 105 g
Tuky 63 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kroupy 120 g
ricotta 100 g
sušená rajčata 2 ks
olivový olej
sůl
salátové koření
koření na grilovanou zeleninu

Postup

1

Ve vroucí osolené vodě vařte špaldové kroupy do měkka asi 20-25 minut. Poté je slijte přes cedník a propláchěnte.

2

Kuřecí prsa omyjte a očistěte. Celá je vařte v malém hrnci spolu s 2 lžičkami grilovacího koření pod poklicí přibližně půl hodiny. Poté je vyndejte vydličkou a nechte zchladnout.

3

Na pánvi rozpalte lžíci oleje a orestujte česnek nakrájený na plátky. Nechte zezlátnout a přidejte rozmrzlý špenát porkájený na kousky. Společně orestujte, osolte a okořeňte salátovým kořením (nebo směsí bylinek). Přidejte riccotu a nechte ji rozpustit. 

4

Smíchejte směs na pánvi s kroupami, kousky sušených rajčat a masem, které jste též nakrájeli na menší kusy. Dle chuti dosolte.

5

Vložte do zapékací misky a v troubě pečte při 200°C dvacet minut.

Autor: LucieN

Apetit magazín