Zapečené špaldové kroupy se špenátem

Zapečené špaldové kroupy se špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do hodiny Snadné

Suroviny

kroupy 120 g
sýr ricotta 100 g
mražený listový špenát 300 g
kuřecí prsa 200 g
sušená rajčata 2 ks
česnek 2
olivový olej
sůl
salátové koření
koření na grilovanou zeleninu

1 Ve vroucí osolené vodě vařte špaldové kroupy do měkka asi 20-25 minut. Poté je slijte přes cedník a propláchěnte.

2 Kuřecí prsa omyjte a očistěte. Celá je vařte v malém hrnci spolu s 2 lžičkami grilovacího koření pod poklicí přibližně půl hodiny. Poté je vyndejte vydličkou a nechte zchladnout.

3 Na pánvi rozpalte lžíci oleje a orestujte česnek nakrájený na plátky. Nechte zezlátnout a přidejte rozmrzlý špenát porkájený na kousky. Společně orestujte, osolte a okořeňte salátovým kořením (nebo směsí bylinek). Přidejte riccotu a nechte ji rozpustit. 

4 Smíchejte směs na pánvi s kroupami, kousky sušených rajčat a masem, které jste též nakrájeli na menší kusy. Dle chuti dosolte.

5 Vložte do zapékací misky a v troubě pečte při 200°C dvacet minut.

Autor: LucieN

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit