0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené špaldové kroupy se špenátem

Zapečené špaldové kroupy se špenátem

Hodnocení receptu
4.8 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1432 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 105 g
Tuky 63 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kroupy 120 g
ricotta 100 g
mražený listový špenát 300 g
kuřecí prsa 200 g
sušená rajčata 2 ks
česnek 2
olivový olej
sůl
salátové koření
koření na grilovanou zeleninu

1 Ve vroucí osolené vodě vařte špaldové kroupy do měkka asi 20-25 minut. Poté je slijte přes cedník a propláchěnte.

2 Kuřecí prsa omyjte a očistěte. Celá je vařte v malém hrnci spolu s 2 lžičkami grilovacího koření pod poklicí přibližně půl hodiny. Poté je vyndejte vydličkou a nechte zchladnout.

3 Na pánvi rozpalte lžíci oleje a orestujte česnek nakrájený na plátky. Nechte zezlátnout a přidejte rozmrzlý špenát porkájený na kousky. Společně orestujte, osolte a okořeňte salátovým kořením (nebo směsí bylinek). Přidejte riccotu a nechte ji rozpustit. 

4 Smíchejte směs na pánvi s kroupami, kousky sušených rajčat a masem, které jste též nakrájeli na menší kusy. Dle chuti dosolte.

5 Vložte do zapékací misky a v troubě pečte při 200°C dvacet minut.

Autor: LucieN

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit