Suroviny
kroupy
120
g
ricotta
100
g
mražený listový špenát
300
g
kuřecí prsa
200
g
sušená rajčata
2
ks
česnek
2
olivový olej
sůl
salátové koření
koření na grilovanou zeleninu
Postup
1
Ve vroucí osolené vodě vařte špaldové kroupy do měkka asi 20-25 minut. Poté je slijte přes cedník a propláchěnte.
2
Kuřecí prsa omyjte a očistěte. Celá je vařte v malém hrnci spolu s 2 lžičkami grilovacího koření pod poklicí přibližně půl hodiny. Poté je vyndejte vydličkou a nechte zchladnout.
3
Na pánvi rozpalte lžíci oleje a orestujte česnek nakrájený na plátky. Nechte zezlátnout a přidejte rozmrzlý špenát porkájený na kousky. Společně orestujte, osolte a okořeňte salátovým kořením (nebo směsí bylinek). Přidejte riccotu a nechte ji rozpustit.
4
Smíchejte směs na pánvi s kroupami, kousky sušených rajčat a masem, které jste též nakrájeli na menší kusy. Dle chuti dosolte.
5
Vložte do zapékací misky a v troubě pečte při 200°C dvacet minut.