Suroviny
Postup
Připravte zálivku. V blenderu/mixéru rozmixujte kešú, jarní cibulku, koriandr, česnek, limetovou šťávu, 1/2 hrnku vody a sůl a pepř. Dochuťte (nejlépe nasekanou zelenou chilli papričkou). V případě potřeby přilijte víc vody. Dejte vychladit.
Předehřejte troubu na 220/200°C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte kostičky batátů s 1–2 lžícemi olivového oleje. Osolte. Na plech rozložte nakrájené batáty a pečte dozlatova a dokřupava, cca 20 minut. Asi po 10 minutách promíchejte a na plech přidejte proužky tortilly. Pokapejte olivovým olejem a pečte asi 10 minut společně s batáty dokřupava. Pak vyjměte a odložte stranou.
Růžičky květáku dejte do mixéru a mixujte, aby měl květák konzistenci rýže. Rozdělte ji do 4 misek.
Ve střední pánvi rozehřejte lžičku olivové- ho oleje na středním plameni, opečte na něm pórek a chilli, osolte a opepřete a opékejte 7–10 minut a pak vmíchejte česnek a sušené oregano. Míchejte a opékejte ještě minutu, potom ochuťte limetovou šťávou a odstavte. Rozdělte do misek a přidejte černé fazole, avokádo, batáty, doplňte křupavou tortillou a posypte koriandrem. Podávejte se zálivkou a klínky limety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů )
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )