0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžovo-květáková burrito miska

Rýžovo-květáková burrito miska

4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3313 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 370 g
Tuky 141 g
Vláknina 75 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
„Fotek nejrůznějších Buddha bowls, jak se misce se spoustou zeleniny, luštěnin či masa říká, je plný Instagram. Recept jsem dlouze vybírala, ale výsledek stojí za to,“ prozrazuje bývalá šéfredaktorka Marie Holobrádková.

Suroviny

batáty 2 ks
oloupané a nakrájené na kostičky
olivový olej
podle potřeby
tortilla 3 ks
kukuřičná tortilla nakrájená na tenké proužky
květák 3 hrnek
růžička květáku
pórek 2 ks
větší, nakrájený na kolečka
chilli paprička 2 ks
nejlépe zelené
česnek 1 stroužek
nasekaný
oregano 1 ČL
sušené
limeta 2 ks
z jedné štáva podle chuti, z druhé klínky k podávání
fazole černé 1 hrnek
konzerva slitých a propláchnutých
avokádo 1 ks
dužina nakrájená na kostičky
Na zálivku
kešú 1 hrnek
namočených na 3-4 hodiny předem nebo přes noc ve vodě, slité a propláchnuté
jarní cibulka 1 ks
omytá a nakrájená
koriandr čerstvý
čerstvý podle chuti, a trocha navíc na ozdobení
česnek 1 stroužek
limeta 1 ks
šťáva, podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Připravte zálivku. V blenderu/mixéru rozmixujte kešú, jarní cibulku, koriandr, česnek, limetovou šťávu, 1/2 hrnku vody a sůl a pepř. Dochuťte (nejlépe nasekanou zelenou chilli papričkou). V případě potřeby přilijte víc vody. Dejte vychladit.

2 Předehřejte troubu na 220/200°C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte kostičky batátů s 1–2 lžícemi olivového oleje. Osolte. Na plech rozložte nakrájené batáty a pečte dozlatova a dokřupava, cca 20 minut. Asi po 10 minutách promíchejte a na plech přidejte proužky tortilly. Pokapejte olivovým olejem a pečte asi 10 minut společně s batáty dokřupava. Pak vyjměte a odložte stranou.

3 Růžičky květáku dejte do mixéru a mixujte, aby měl květák konzistenci rýže. Rozdělte ji do 4 misek.

4 Ve střední pánvi rozehřejte lžičku olivové- ho oleje na středním plameni, opečte na něm pórek a chilli, osolte a opepřete a opékejte 7–10 minut a pak vmíchejte česnek a sušené oregano. Míchejte a opékejte ještě minutu, potom ochuťte limetovou šťávou a odstavte. Rozdělte do misek a přidejte černé fazole, avokádo, batáty, doplňte křupavou tortillou a posypte koriandrem. Podávejte se zálivkou a klínky limety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč