Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžovo-květáková burrito miska

„Fotek nejrůznějších Buddha bowls, jak se misce se spoustou zeleniny, luštěnin či masa říká, je plný Instagram. Recept jsem dlouze vybírala, ale výsledek stojí za to,“ prozrazuje bývalá šéfredaktorka Marie Holobrádková.
Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ namáčení
PT20M
Pečení 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 2 batáty, oloupané a nakrájené na kostičky
    • olivový olej podle potřeby
    • 3 kukuřičné tortilly, nakrájené na tenké proužky
    • 3 hrnky růžiček květáku
    • 2 větší pórky, nakrájené na kolečka
    • 2 chilli papričky (nejlépe zelené)
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1/2 lžičky sušeného oregana
    • limetová šťáva podle chuti + klínky limety k podávání
    • 1 hrnek konzervovaných černých fazolí, slitých a propláchnutých
    • 1 avokádo, dužina nakrájená na kostičky 

    NA ZÁLIVKU

    • 1 hrnek ořechů kešú, namočených na 3–4 hodiny předem nebo přes noc ve vodě, pak slitých a propláchnutých
    • 1 jarní cibulka, omytá a nakrájená
    • čerstvý koriandr podle chuti + navíc na ozdobení
    • 1 stroužek česneku
    • šťáva z limety podle chuti
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Připravte zálivku. V blenderu/mixéru rozmixujte kešú, jarní cibulku, koriandr, česnek, limetovou šťávu, 1/2 hrnku vody a sůl a pepř. Dochuťte (nejlépe nasekanou zelenou chilli papričkou). V případě potřeby přilijte víc vody. Dejte vychladit.

2 Předehřejte troubu na 220/200°C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte kostičky batátů s 1–2 lžícemi olivového oleje. Osolte. Na plech rozložte nakrájené batáty a pečte dozlatova a dokřupava, cca 20 minut. Asi po 10 minutách promíchejte a na plech přidejte proužky tortilly. Pokapejte olivovým olejem a pečte asi 10 minut společně s batáty dokřupava. Pak vyjměte a odložte stranou.

3 Růžičky květáku dejte do mixéru a mixujte, aby měl květák konzistenci rýže. Rozdělte ji do 4 misek.

4 Ve střední pánvi rozehřejte lžičku olivové- ho oleje na středním plameni, opečte na něm pórek a chilli, osolte a opepřete a opékejte 7–10 minut a pak vmíchejte česnek a sušené oregano. Míchejte a opékejte ještě minutu, potom ochuťte limetovou šťávou a odstavte. Rozdělte do misek a přidejte černé fazole, avokádo, batáty, doplňte křupavou tortillou a posypte koriandrem. Podávejte se zálivkou a klínky limety.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Burgery plněné čedarem & se zelným salátkem a smaženou šalotkou

Rebarborovo-jahodová zmrzlina v sušence

Izraelská hamshuka

Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Salát à la ceviche z nakládaných ryb

Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami

Grepovo-růžový cheesecake

Večeře jako z bistra

REKLAMA

Přidat komentář