0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané těstoviny se zelím a nivou

Zapékané těstoviny se zelím a nivou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3581 kcal
Bílkoviny 226 g
Sacharidy 277 g
Tuky 169 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

těstoviny 500 g
uzené maso 300 g
zelí bílé 300 g
sýr s modrou plísní 250 g
cibule 1 ks
vejce 3 ks

Postup

1

Teď zrovna připravuji zapékané těstoviny s uzeným, kyselým zelím a nivou. Příprava je úplně jednoduchá. Uvaříte si kolínka, vedle si nakrájíte cibuli a uzené maso, které pak orestujete na pánvi.

2

Společně to pak vložíte do zapékací mísy. Nakonec podrobíte nivou a smícháte s dvěma vajíčky. Podle chuti je pak možné přidat sůl, pepř nebo jiné bylinky.

3

Nakonec to dáte zapéct na 15-20 minut do trouby.“

Foto ilustračné
Zdroj: Unsplash.com

Autor: ilonak

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit