Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zavařenina z červené cibule s tymiánem a citronem

Zavařenina z červené cibule s tymiánem a citronem

3.8/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné cca 1250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2553 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 439 g
Tuky 75 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní doprovod k masu a hezký dárek pro milovníky grilování.

Suroviny

olivový olej 80 ml
oloupaná a nakrájená na klínky
tymián 20 g
hnědý cukr 150 g
vinný ocet bílý 250 ml
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený

Postup

1

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte do něj olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi 40 minut, občas promíchejte. Cibule by měla zezlátnout a zkaramelizovat.

2

Přidejte tymián, citronovou kůru, cukr, ocet, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě deset minut, aby vše zhoustlo a šťáva se změnila v sirup.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...