Delikátní doprovod k masu a hezký dárek pro milovníky grilování.
Suroviny
olivový olej
80
ml
cibule červená
2
kg
oloupaná a nakrájená na klínky
tymián
20
g
citronová kůra
5
ks
hnědý cukr
150
g
vinný ocet bílý
250
ml
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený
Postup
1
Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte do něj olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi 40 minut, občas promíchejte. Cibule by měla zezlátnout a zkaramelizovat.
2
Přidejte tymián, citronovou kůru, cukr, ocet, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě deset minut, aby vše zhoustlo a šťáva se změnila v sirup.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )