Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zázračný mandlový koláč do misky

Magický? Kouzelný? Zázračný? Dlouho jsme nad názvem koláče váhali. Ale čím déle o tom přemýšlíme, tím více se kloníme k poslední možnosti. On je totiž opravdu zázračný... Zázračně jednoduchý a skvělý!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 375 ml mandlového mléka (lze použít i obyčejné)
    • 80 g mletých mandlí nebo mandlové mouky
    • 50 g másla, rozpuštěného a zchladlého + navíc na vymazání formy
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 vejce
    • 50 g hladké mouky
    • 75 g krupicového cukru
    • 3–4 lžíce javorového sirupu
    • 1 lžíce amaretta (lze vynechat)
    • 90 g oblíbených sušenek, nalámaných či nadrcených (lotus, club, esíčka, amaretti)

    NA DOKONČENÍ

    • 125 ml smetany ke šlehání
    • 120 g tučné zakysané smetany nebo crème fraîche
    • 1–2 lžíce moučkového cukru (podle chuti)
    • 40 g mandlí, lehce opražených a nasekaných

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C. Mandlové mléko, mleté mandle, máslo, vanilkový extrakt, vejce, mouku, cukr, 2 lžíce javorového sirupu a amaretto (chcete-li ho použít) vložte do mixéru a mixujte, dokud není směs hladká. Sušenky nasypte na dno máslem vymazané kulaté formy o průměru 18 cm (o objemu 1 litr). Těsto nalijte na ně.

2 Formu postavte na větší plech na pečení, vložte do trouby a pečte 30 minut. Povrch by měl být pevný, ale střed by se měl stále lehce třást. Nechte 10 minut chladnout.

3 Smetanu vyšlehejte dotuha. Zakysanou smetanu prošlehejte s moučkovým cukrem a opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. Koláč ozdobte krémem ze zakysané smetany, posypte mandlemi a pokapejte zbylým javorovým sirupem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pekanový koláč do misky

Banánový (ne)koláč s čokoládou

REKLAMA

Přidat komentář