Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zázračný mandlový koláč do misky

Magický? Kouzelný? Zázračný? Dlouho jsme nad názvem koláče váhali. Ale čím déle o tom přemýšlíme, tím více se kloníme k poslední možnosti. On je totiž opravdu zázračný... Zázračně jednoduchý a skvělý!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 375 ml mandlového mléka (lze použít i obyčejné)
    • 80 g mletých mandlí nebo mandlové mouky
    • 50 g másla, rozpuštěného a zchladlého + navíc na vymazání formy
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 vejce
    • 50 g hladké mouky
    • 75 g krupicového cukru
    • 3–4 lžíce javorového sirupu
    • 1 lžíce amaretta (lze vynechat)
    • 90 g oblíbených sušenek, nalámaných či nadrcených (lotus, club, esíčka, amaretti)

    NA DOKONČENÍ

    • 125 ml smetany ke šlehání
    • 120 g tučné zakysané smetany nebo crème fraîche
    • 1–2 lžíce moučkového cukru (podle chuti)
    • 40 g mandlí, lehce opražených a nasekaných

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C. Mandlové mléko, mleté mandle, máslo, vanilkový extrakt, vejce, mouku, cukr, 2 lžíce javorového sirupu a amaretto (chcete-li ho použít) vložte do mixéru a mixujte, dokud není směs hladká. Sušenky nasypte na dno máslem vymazané kulaté formy o průměru 18 cm (o objemu 1 litr). Těsto nalijte na ně.

2 Formu postavte na větší plech na pečení, vložte do trouby a pečte 30 minut. Povrch by měl být pevný, ale střed by se měl stále lehce třást. Nechte 10 minut chladnout.

3 Smetanu vyšlehejte dotuha. Zakysanou smetanu prošlehejte s moučkovým cukrem a opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. Koláč ozdobte krémem ze zakysané smetany, posypte mandlemi a pokapejte zbylým javorovým sirupem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pekanový koláč do misky

Banánový (ne)koláč s čokoládou

Přidat komentář