Zázračný mandlový koláč do misky

Zázračný mandlový koláč do misky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3117 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 228 g
Tuky 204 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Magický? Kouzelný? Zázračný? Dlouho jsme nad názvem koláče váhali. Ale čím déle o tom přemýšlíme, tím více se kloníme k poslední možnosti. On je totiž opravdu zázračný... Zázračně jednoduchý a skvělý!

Související recepty

Suroviny

375 g
mándlové mléko (lze použít i obyčejné)
mandle 80 g
mleté, lze nahradit mandlovou moukou
máslo 50 g
rozpuštěného a zchladlého + navíc na vymazání formy
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
krupicový cukr 75 g
javorový sirup 3 PL
amaretto 1 PL
(lze vynechat)
sušenky 90 g
oblíbené, nalámaných či nadrcených (lotus, club, esíčka, amaretti)
NA DOKONČENÍ
smetana ke šlehání 125 ml
zakysaná smetana 120 g
tučná, lze nahradit crème fraîche
moučkový cukr 1 PL
(podle chuti)
mandle 40 g
lehce opražené a nasekané

1 Troubu předehřejte na 160°C. Mandlové mléko, mleté mandle, máslo, vanilkový extrakt, vejce, mouku, cukr, 2 lžíce javorového sirupu a amaretto (chcete-li ho použít) vložte do mixéru a mixujte, dokud není směs hladká. Sušenky nasypte na dno máslem vymazané kulaté formy o průměru 18 cm (o objemu 1 litr). Těsto nalijte na ně.

2 Formu postavte na větší plech na pečení, vložte do trouby a pečte 30 minut. Povrch by měl být pevný, ale střed by se měl stále lehce třást. Nechte 10 minut chladnout.

3 Smetanu vyšlehejte dotuha. Zakysanou smetanu prošlehejte s moučkovým cukrem a opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. Koláč ozdobte krémem ze zakysané smetany, posypte mandlemi a pokapejte zbylým javorovým sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit