0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zázračný mandlový koláč do misky

Zázračný mandlový koláč do misky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zázračný mandlový koláč do misky

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3281 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 263 g
Tuky 208 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Magický? Kouzelný? Zázračný? Dlouho jsme nad názvem koláče váhali. Ale čím déle o tom přemýšlíme, tím více se kloníme k poslední možnosti. On je totiž opravdu zázračný... Zázračně jednoduchý a skvělý!

Suroviny

mandlové mléko 375 g
lze použít i obyčejné
mandle 80 g
mleté, lze nahradit mandlovou moukou
máslo 50 g
rozpuštěné a zchladlé + navíc na vymazání formy
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
krupicový cukr 75 g
javorový sirup 4 PL
amaretto 1 PL
lze vynechat
sušenky 90 g
oblíbené (lotus, club, esíčka, amaretti) – nalámané či nadrcené
NA DOKONČENÍ
smetana ke šlehání 125 ml
zakysaná smetana 120 g
tučná, lze nahradit crème fraîche
moučkový cukr 2 PL
podle chuti
mandle 40 g
lehce opražené a nasekané

1 Troubu předehřejte na 160°C. Mandlové mléko, mleté mandle, máslo, vanilkový extrakt, vejce, mouku, cukr, 2 lžíce javorového sirupu a amaretto (chcete-li ho použít) vložte do mixéru a mixujte, dokud není směs hladká. Sušenky nasypte na dno máslem vymazané kulaté formy o průměru 18 cm (o objemu 1 litr). Těsto nalijte na ně.

2 Formu postavte na větší plech na pečení, vložte do trouby a pečte 30 minut. Povrch by měl být pevný, ale střed by se měl stále lehce třást. Nechte 10 minut chladnout.

3 Smetanu vyšlehejte dotuha. Zakysanou smetanu prošlehejte s moučkovým cukrem a opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. Koláč ozdobte krémem ze zakysané smetany, posypte mandlemi a pokapejte zbylým javorovým sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit