Magický? Kouzelný? Zázračný? Dlouho jsme nad názvem koláče váhali. Ale čím déle o tom přemýšlíme, tím více se kloníme k poslední možnosti. On je totiž opravdu zázračný... Zázračně jednoduchý a skvělý!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160°C. Mandlové mléko, mleté mandle, máslo, vanilkový extrakt, vejce, mouku, cukr, 2 lžíce javorového sirupu a amaretto (chcete-li ho použít) vložte do mixéru a mixujte, dokud není směs hladká. Sušenky nasypte na dno máslem vymazané kulaté formy o průměru 18 cm (o objemu 1 litr). Těsto nalijte na ně.
Formu postavte na větší plech na pečení, vložte do trouby a pečte 30 minut. Povrch by měl být pevný, ale střed by se měl stále lehce třást. Nechte 10 minut chladnout.
Smetanu vyšlehejte dotuha. Zakysanou smetanu prošlehejte s moučkovým cukrem a opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. Koláč ozdobte krémem ze zakysané smetany, posypte mandlemi a pokapejte zbylým javorovým sirupem.