0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banánový (ne)koláč s čokoládou

Banánový (ne)koláč s čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Banánový (ne)koláč s čokoládou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 83
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2821 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 256 g
Tuky 169 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Schovejte plechy a vytáhněte zapékací misky... Tuhle geniálně jednoduchou a bleskově hotovou dobrotu si zamilujete! Těsto umixujete dřív, než se rozehřeje trouba, ale pozor – raději připravujte dvojnásobné dávky, protože se všichni budou okamžitě dožadovat další porce!

Suroviny

mléko 375 ml
máslo 70 g
rozpuštěné a zchladlé + na vymazání formy
bílý rum 2 PL
mouka pšeničná hladká 50 g
kokos strouhaný 40 g
třtinový cukr muscovado světlý 50 g
vanilkový extrakt 1 ČL
nemusí být
vejce 2 ks
banány 4 ks
středně velké (celkem 400 g), oloupané a nakrájené nahrubo
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
smetana ke šlehání 60 ml
med 2 PL
tmavá čokoláda 80 g
70%, nasekaná
sůl vločková
lze vynechat

1 Troubu předehřejte na 160°C. Mléko, máslo, rum, mouku, kokos, cukr, vanilkový extrakt, vejce a banány rozmixujte dohladka, nalijte do máslem vymazané kulaté formy o průměru 18cm. Postavte ji na větší plech, vložte do trouby a pečte 30–35 minut. Povrch by měl být pevný, ale střed stále lehce třaslavý. Nechte úplně vychladnout.

2 Připravte polevu. Smetanu a med společně opatrně zahřejte v menším rendlíku k bodu varu. Přidejte čokoládu a stáhněte z plotny. Promíchejte dohladka a nechte lehce zchladnout. Nalijte na koláč a posypte vločkovou solí.

NĚCO NAVÍC
Zvýrazněte chuť banánů! Banány, všechen cukr a 20 g másla vhoďte do pánve a 4–5 minut opékejte, dokud se cukr nerozpustí a banány se neopečou. Přidejte rum a promíchejte. Tuto směs pak přidejte k ostatním ingrediencím do mixéru a postupujte dál podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit