Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Banánový (ne)koláč s čokoládou

Schovejte plechy a vytáhněte zapékací misky... Tuhle geniálně jednoduchou a bleskově hotovou dobrotu si zamilujete! Těsto umixujete dřív, než se rozehřeje trouba, ale pozor – raději připravujte dvojnásobné dávky, protože se všichni budou okamžitě dožadovat další porce!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Koláč

Ingredience

    • 375 ml mléka
    • 70 g másla, rozpuštěného a zchladlého + na vymazání formy
    • 2 lžíce bílého rumu
    • 50 g hladké mouky
    • 40 g strouhaného kokosu
    • 50 g třtinového cukru (light muscovado)
    • 1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)
    • 2 vejce
    • 4 středně velké banány (celkem 400 g), oloupané a nakrájené nahrubo

    NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU

    • 60 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce medu
    • 80 g tmavé čokolády (70%), nasekané
    • vločková sůl (lze vynechat)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C. Mléko, máslo, rum, mouku, kokos, cukr, vanilkový extrakt, vejce a banány rozmixujte dohladka, nalijte do máslem vymazané kulaté formy o průměru 18cm. Postavte ji na větší plech, vložte do trouby a pečte 30–35 minut. Povrch by měl být pevný, ale střed stále lehce třaslavý. Nechte úplně vychladnout.

2 Připravte polevu. Smetanu a med společně opatrně zahřejte v menším rendlíku k bodu varu. Přidejte čokoládu a stáhněte z plotny. Promíchejte dohladka a nechte lehce zchladnout. Nalijte na koláč a posypte vločkovou solí.

NĚCO NAVÍC
Zvýrazněte chuť banánů! Banány, všechen cukr a 20 g másla vhoďte do pánve a 4–5 minut opékejte, dokud se cukr nerozpustí a banány se neopečou. Přidejte rum a promíchejte. Tuto směs
pak přidejte k ostatním ingrediencím do mixéru a postupujte dál podle receptu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pekanový koláč do misky

Zázračný mandlový koláč do misky

Přidat komentář