Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pekanový koláč do misky

Ingredience vložíte do mixéru, krátce promixujete, a je to! Vážně nepřeháníme, příprava tohoto dezertu je opravdu neuvěřitelně jednoduchá! A ta chuť...

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 10 minut
PT35M
Pečení 0:35
Koláč

Ingredience

    • 375 ml mléka
    • 50 g másla, rozpuštěného a zchladlého + na vymazání formy
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 vejce
    • 50 g hladké mouky
    • 90 g krupicového cukru
    • 90 g třtinového cukru (light muscovado)
    • 1 a 1/2 lžíce bourbonu
    • 240 g pekanových ořechů + hrst na ozdobení
    • med, javorový či rýžový sirup k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C. Mléko, máslo, vanilkový extrakt, vejce, mouku, oba druhy cukru, bourbon a 60 g pekanových ořechů vložte do mixéru a mixujte, dokud nejsou ořechy nasekané najemno. Zbytek pekanových ořechů nasekejte nahrubo a nasypte je na dno máslem vymazané kulaté formy o průměru 18cm (o objemu 1 litr). Těsto nalijte na ořechy. Formu postavte na větší plech na pečení, vložte do trouby a pečte 30–35 minut. Povrch by měl být pevný, ale střed by se měl stále lehce třást. Nechte 5 minut zchladnout. Před podáváním můžete koláč pokapat medem či sirupem a ozdobit celými pekanovými ořechy.

NĚCO NAVÍC
Těsto můžete také rozdělit do více menších formiček, aby každý dostal svou porci, v tom případě zkraťte dobu pečení. Ozdobte každou porci před podáváním kopečkem vanilkové nebo smetanové zmrzliny – a budete za hvězdu!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Banánový (ne)koláč s čokoládou

Zázračný mandlový koláč do misky

REKLAMA

Přidat komentář