0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3207 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 180 g
Tuky 243 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ingredience vložíte do mixéru, krátce promixujete, a je to! Vážně nepřeháníme, příprava tohoto dezertu je opravdu neuvěřitelně jednoduchá! A ta chuť...

Suroviny

mléko 375 ml
máslo 50 g
ozpuštěného a zchladlého + na vymazání formy
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
krupicový cukr 90 g
90 g
třinový cukr (light muscovado)
1.5 PL
burbon
pekanové ořechy 240 g
+ navíc hrst na ozdobení
med
k podávání, lze nahradit javorvým / rýžovým sirupem

1 Troubu předehřejte na 160°C. Mléko, máslo, vanilkový extrakt, vejce, mouku, oba druhy cukru, bourbon a 60 g pekanových ořechů vložte do mixéru a mixujte, dokud nejsou ořechy nasekané najemno. Zbytek pekanových ořechů nasekejte nahrubo a nasypte je na dno máslem vymazané kulaté formy o průměru 18cm (o objemu 1 litr). Těsto nalijte na ořechy. Formu postavte na větší plech na pečení, vložte do trouby a pečte 30–35 minut. Povrch by měl být pevný, ale střed by se měl stále lehce třást. Nechte 5 minut zchladnout. Před podáváním můžete koláč pokapat medem či sirupem a ozdobit celými pekanovými ořechy.

NĚCO NAVÍC
Těsto můžete také rozdělit do více menších formiček, aby každý dostal svou porci, v tom případě zkraťte dobu pečení. Ozdobte každou porci před podáváním kopečkem vanilkové nebo smetanové zmrzliny – a budete za hvězdu!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit