
Pekanový koláč do misky
Ingredience vložíte do mixéru, krátce promixujete, a je to! Vážně nepřeháníme, příprava tohoto dezertu je opravdu neuvěřitelně jednoduchá! A ta chuť...
Ingredience
- 375 ml mléka
- 50 g másla, rozpuštěného a zchladlého + na vymazání formy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 50 g hladké mouky
- 90 g krupicového cukru
- 90 g třtinového cukru (light muscovado)
- 1 a 1/2 lžíce bourbonu
- 240 g pekanových ořechů + hrst na ozdobení
- med, javorový či rýžový sirup k podávání
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 160°C. Mléko, máslo, vanilkový extrakt, vejce, mouku, oba druhy cukru, bourbon a 60 g pekanových ořechů vložte do mixéru a mixujte, dokud nejsou ořechy nasekané najemno. Zbytek pekanových ořechů nasekejte nahrubo a nasypte je na dno máslem vymazané kulaté formy o průměru 18cm (o objemu 1 litr). Těsto nalijte na ořechy. Formu postavte na větší plech na pečení, vložte do trouby a pečte 30–35 minut. Povrch by měl být pevný, ale střed by se měl stále lehce třást. Nechte 5 minut zchladnout. Před podáváním můžete koláč pokapat medem či sirupem a ozdobit celými pekanovými ořechy.
NĚCO NAVÍC
Těsto můžete také rozdělit do více menších formiček, aby každý dostal svou porci, v tom případě zkraťte dobu pečení. Ozdobte každou porci před podáváním kopečkem vanilkové nebo smetanové zmrzliny – a budete za hvězdu!
Přidat komentář