Zázvorové sušenky se skořicí

Zázvorové sušenky se skořicí

4.5 / 5. Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné 60 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3709 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 511 g
Tuky 144 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavé bochánky potěší každého!

Suroviny

máslo 150 g
krupicový cukr 180 g
přírodní
melasa 100 g
koupíte např. v Marks & Spencer nebo v prodejnách a koutcích zdravé výživy
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 360 g
360–400 g podle potřeby
jedlá soda 2 ČL
sůl 0.5 ČL
zázvor (mletý) 2 ČL
skořice 1 ČL
zázvor (čerstvý) 100 g
kandovaný, nasekaný na malé kousky
krystalový cukr
na obalování sušenek

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 ˚C.

2

Máslo utřete s cukrem do pěny, vetřete melasu a vejce.

3

Mouku prosijte se sodou, solí a kořením a postupně vetřete do máslové směsi.

4

Přidejte zázvor a zpracujte velmi vláčné těsto, které se vám ale nebude lepit na ruce; je možné, že budete muset ještě přidat trochu mouky.

5

Krystalový cukr nasypte do misky.

6

Z těsta tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a horní část obalte v cukru (můžete je obalit i celé, ale na spodní část se cukr rád připéká). Klaďte je na nevymaštěný plech asi pět centimetrů od sebe; pečením se z nich stanou baculaté sušenky.

7

Přibližně dvanáct minut pečte, pak plech vyjměte a postavte na mřížku. Až trochu vychladne, sušenky z něj sejměte a nechte je ještě odpočívat na mřížce, dokud úplně nevychladnou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit