0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s čerstvou kurkumou

Kurkuma dostala své pojmenování po své hlavní složce – kurkumínu. Nejčastěji se používá ve formě žlutého koření, které každé jídlo nejen ochutí, ale také výrazně obarví. No už i u nás lze sehnat i čerstvý kořen kurkumy a přidat ho nastrouhaný do salátu, polévky, omáčky, či připravit z něj pikantní čaj, podobně jako ze zázvoru. Kurkuma působí protizánětlivě a antioxidačně a je prospěšná při zažívacích problémech. Kromě toho snižuje také krevní tlak a příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu.

...

  
V Indonésii a Indii, v domově kurkumy, se tato látka běžně používá k léčení celé trávicí soustavy - k regulaci vylučování žluči a její tvorbě, zlepšování činnosti jater či posílení žaludku. Indonéské lidové léčitelství ji využívá také při léčbě různých zánětlivých procesů, například při artritidě.


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč