Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s čerstvou kurkumou

Kurkuma dostala své pojmenování po své hlavní složce – kurkumínu. Nejčastěji se používá ve formě žlutého práškového koření, které jídlo nejen ochutí i výrazně obarví. I u nás lze sehnat i čerstvý kořen kurkumy a přidat ho nastrouhaný do salátu, polévky, omáčky, či připravit z něj pikantní čaj, podobně jako ze zázvoru. Kurkuma působí protizánětlivě a antioxidačně a je prospěšná při zažívacích problémech. Kromě toho snižuje také krevní tlak a příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu.

...

  

  • V Indonésii a Indii, v domovině kurkumy, se kořeny rostliny z rodu kurkuma se běžně používají k léčení trávicí soustavy – k regulaci vylučování žluči a její tvorbě, zlepšování činnosti jater či posílení žaludku.
  • Indonéské lidové léčitelství ji využívá také při léčbě různých zánětlivých procesů, například při artritidě.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč