Na pohled připomíná nepečený tvarohový dort, ale chutí všechny ohromíte – zmrzlinový dort je úžasně krémový a díky citronu i osvěžující. Při přípravě dortu se obejdete bez zmrzlinovače: báječná krémová zmrzlina totiž vznikne ztuhnutím našlehaného krému v mrazáku.Ovoce můžete obměnit podle sezony a chuti, kromě malin, které jsme použili, budou skvělé i jahody, borůvky či ostružiny.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na korpus
Na sirup
Na malinovou omáčku
Na zmrzlinu
Na ozdobení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 312.75 kcal
- Bílkoviny 5.6 g
- Sacharidy 27.35 g
- Tuky 19.95 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/8
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2022/8
Na co se můžete těšit v srpnovém čísle Apetitu plném žhavých letních receptů? Připravili jsme pro vás rychlé prázdninové večeře, pětici osvěžujících receptů, které vás během vlny veder zaručeně ochladí, a dechberoucí zmrzlinové dezerty. A protože je sezona grilování v plném proudu, máme pro vás i jídla z grilu, která můžete jíst od rána do večera. Společně se také vypravíme na gurmánský výlet do Středomoří a od kuchaře Chateau Trnová, Jana Sommera, se krok za krokem naučíme upéct luxusní plněný králičí hřbet. Pokud si stejně jako my neumíte představit prázdniny bez rtů modrých od borůvek, potěší vás sladké borůvkové recepty. Barevnou letní úrodu zavaříme, naložíme, zamrazíme či usušíme na zimu. Srpnový Apetit je v prodeji od 14. 7. 2022. Apetit, napsáno s chutí.