Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (4x)
9. 8. 2023
Zmrzlinový malinovo-citronový dort
Apetit
Zmrzlinový malinovo-citronový dort
Apetit


Snadné
> 60 min
5,0 (4x)

Na pohled připomíná nepečený tvarohový dort, ale chutí všechny ohromíte – zmrzlinový dort je úžasně krémový a díky citronu i osvěžující. Při přípravě dortu se obejdete bez zmrzlinovače: báječná krémová zmrzlina totiž vznikne ztuhnutím našlehaného krému v mrazáku.Ovoce můžete obměnit podle sezony a chuti, kromě malin, které jsme použili, budou skvělé i jahody, borůvky či ostružiny.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

20

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

20

Na korpus

Na sirup

Na malinovou omáčku

Na zmrzlinu

Na ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 312.75 kcal
  • Bílkoviny 5.6 g
  • Sacharidy 27.35 g
  • Tuky 19.95 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/8

Na co se můžete těšit v srpnovém čísle Apetitu plném žhavých letních receptů? Připravili jsme pro vás rychlé prázdninové večeře, pětici osvěžujících receptů, které vás během vlny veder zaručeně ochladí, a dechberoucí zmrzlinové dezerty. A protože je sezona grilování v plném proudu, máme pro vás i jídla z grilu, která můžete jíst od rána do večera. Společně se také vypravíme na gurmánský výlet do Středomoří a od kuchaře Chateau Trnová, Jana Sommera, se krok za krokem naučíme upéct luxusní plněný králičí hřbet. Pokud si stejně jako my neumíte představit prázdniny bez rtů modrých od borůvek, potěší vás sladké borůvkové recepty. Barevnou letní úrodu zavaříme, naložíme, zamrazíme či usušíme na zimu. Srpnový Apetit je v prodeji od 14. 7. 2022. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Jana Kopecká

Šéfredaktorka Apetitu Jana Kopecká: Karbanátky už dělám jedině podle dědy Bohouše, v časové tísni mám tendenci točit dokola to samé

Jana stojí v čele Apetitu od ledna roku 2022, předtím krátce působila jako jeho editorka. S tematikou jídla se ale setkávala už dříve, kdy se jako novinářka věnovala zdravému životnímu stylu a stravování. Nejzdravější jí nakonec přijde přístup v redakci Apetitu: Jí se úplně všechno v přiměřeném množství. Janu jsme při příležitosti narozenin časopisu krátce vyzpovídali a zjistili, které recepty jsou její absolutní srdcovkou.