
Královská horká čokoláda
Je hustá, tmavá a voňavá. Uvařte si ji, když máte splín, když se chcete vrátit do dětství, když se potřebujete zahřát… nebo když vás prostě honí mlsná.
Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 8 šálků
Ingredience
- 150 g čokolády s obsahem kakaa nad 60 %
- 250 ml mléka
- 1 zarovnaná lžička solamylu
- vanilka, skořice nebo máta na dochucení (nemusí být)
Příprava jídla
V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu přibližně na 50 °C. V druhé nádobě přiveďte k varu mléko a pak jím za stálého míchání zalévejte rozehřátou čokoládu. V troše vody rozpusťte solamyl a přidejte ho k mléčné čokoládě na zahuštění; směs neustále důkladně promíchávejte. Podle libosti ji můžete ještě dochutit, třeba vanilkou, skořicí nebo mátou, nicméně můžeme potvrdit, že naprosto úžasná je i samotná. Padesátigramová porce se na první pohled zdá malá – jen půl malého šálku na osobu –, ale je tak vydatná, že vám bude stoprocentně stačit!
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
dani (neověřeno)
31. Říjen 2006 17:28
michwas (neověřeno)
7. Listopad 2006 12:03
mishka (neověřeno)
1. Prosinec 2006 16:57
Mmarta (neověřeno)
2. Listopad 2006 13:50
Dana (neověřeno)
3. Listopad 2006 14:43
Kuchař (neověřeno)
4. Listopad 2006 18:38
jitřenka (neověřeno)
6. Listopad 2006 14:12
Letargie (neověřeno)
2. Srpen 2007 16:56
Bonifáca (neověřeno)
24. Listopad 2007 14:32
madeleine (neověřeno)
14. Leden 2007 11:53
Tom (neověřeno)
27. Únor 2007 12:49
Ajka (neověřeno)
23. Srpen 2007 18:09
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 20:51
ftk (neověřeno)
11. Listopad 2007 14:36