Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mléčná čokoláda s pomerančem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1190 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 113 g
Tuky 76 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vlastnoručně vyrobené bonbony potěší nejen děti!

Suroviny

koření ½ ČL
mix mleté vanilky, hřebíčku a skořice
cukrové a čokoládové zdobení

Postup

1

Nejprve nastrouhejte pomerančovou kůru – udělejte to přes tu stranu struhadla, kde jsou nejjemnější oka.

2

Nalámanou čokoládu dejte v žáruvzdorné míse rozehřát do mikrovlnky; stačí zhruba minuta při 850 W. Poté mísu vyjměte – raději v chňapkách, mísa může být dost rozpálená –, čokoládu zamíchejte a ještě ji na půl minuty vraťte do mikrovlnky. Tentokrát troubu nastavte na co nejvyšší výkon. Čokoláda by měla být krásně měkká a vláčná.

3

Přidejte pomerančovou kůru i koření a dobře zamíchejte.

4

Cukrové ozdoby nasypte do osmi tvořítek na led a lžičkou k nim přidejte rozehřátou čokoládu. Uložte minimálně na hodinu do mrazáku.

5

Podnos s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem a vyklopte na něj čokoládu z tvořítek. Jednotlivé kousky zabalte do celofánových sáčků.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...