Vlastnoručně vyrobené bonbony potěší nejen děti!
Suroviny
1 Nejprve nastrouhejte pomerančovou kůru – udělejte to přes tu stranu struhadla, kde jsou nejjemnější oka.
2 Nalámanou čokoládu dejte v žáruvzdorné míse rozehřát do mikrovlnky; stačí zhruba minuta při 850 W. Poté mísu vyjměte – raději v chňapkách, mísa může být dost rozpálená –, čokoládu zamíchejte a ještě ji na půl minuty vraťte do mikrovlnky. Tentokrát troubu nastavte na co nejvyšší výkon. Čokoláda by měla být krásně měkká a vláčná.
3 Přidejte pomerančovou kůru i koření a dobře zamíchejte.
4 Cukrové ozdoby nasypte do osmi tvořítek na led a lžičkou k nim přidejte rozehřátou čokoládu. Uložte minimálně na hodinu do mrazáku.
5 Podnos s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem a vyklopte na něj čokoládu z tvořítek. Jednotlivé kousky zabalte do celofánových sáčků.