Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí s citronem

Maso par excellence dostane díky kombinaci česneku a citronu velký švih

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H30M
Pečení 1:30

Ingredience

    • 2 kg jehněčí kýty i s ponechanou kostí nebo její částí
    • 1 velký česnek
    • šťáva a ostrouhaná kůra z 1 citronu
    • hrst nejlépe čerstvých lístků dobromysli nebo majoránky
    • 5 lžic oleje, nejlépe olivového
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Do masa udělejte ostrým nožem klínky a do těch vsuňte stroužky česneku (neoloupané se nespálí). Pak jehněčí potřete směsí bylinek, soli, citronové kůry i šťávy a částí oleje.

2.  Pečte zhruba hodinu a půl; přesná doba záleží na druhu masa. Občas jehněčí potřete olejem a asi v polovině pečení ho překryjte alobalem. Maso je upečené, když po vpíchnutí jehly do nejsilnější části nevytéká narůžovělá šťáva.

Příloha 
Doporučujeme brambory na všechny způsoby včetně šťouchaných a také zeleninu (brokolice, karotka) podušenou na másle.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králík v balíčku s tymiánem

Telecí se zeleninou na šalvěji

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.36
Obrazek uzivatele
kombinace cesnek, citron a jehneci je fantasticka. jako priloha se mi vic hodi brokolice
Obrazek uzivatele
Výborný recept, v mojej rodine overený. Jahniatko s citrónom, cesnakom a provensálskym korenim pečiem pre našu veľkú rodinu na Veľkú noc už niekoľko rokov. Odporúčam, skúste to!

Přidat komentář