Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové řízky

K řízku jsou brambory skvělé, ale možná mu někdy závidí vedoucí úlohu. Proto jsme to obrátili a ze skromné přílohy udělali hlavní hvězdu!

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Americká

Ingredience

    • 4 velké brambory, oloupané
    • sůl na dochucení
    • kukuřičné lupínky
    • na obalení
    • rostlinný olej na smažení

Příprava jídla

1.  Brambory krátce povařte v osolené vodě; stačí osm až deset minut. Až trochu vychladnou, lehce je posolte a přitiskněte do mírně podrcených lupínků.

2.  V kastrůlku nebo vyšší pánvi rozehřejte na středním plameni olej a opatrně do něj vkládejte bramborové koláčky. Smažte
dozlatova a podávejte: poslouží jako vynikající příloha, ale i jako hlavní chod – stačí je doplnit salátem, případně omáčkami k namáčení (čatní, tatarská omáčka, jogurtové dipy…).

Drtivá dobrota
Plnohodnotnou náhradu strouhanky na obalování – kuřecích, ale i jiných řízků – získáte jak v celých, tak mírně podrcených lupíncích. Použijte robot nebo váleček na nudle.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlebový balíček Cordon bleu

Jižanské kuřecí paličky

Křupky kukuřičné

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.83

Přidat komentář