Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlý guláš s knedlíky z polenty

Už je to tady! Vítězné tažení polenty světem nezastavila ani knedlíková hradba. Když dáte vychladlé polentě patřičný tvar, zvládne i naprosto nový druh knedlíků!

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT40M
Vaření 0:40

Ingredience

    NA POLENTU

    • ½ kg polentové mouky
    • olej na vymazání plechu a případné opečení knedlíků

    NA RYCHLÝ GULÁŠ

    • 600 g dobře odleželého zadního hovězího, ideálně roštěnky
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • svazek jarní cibulky
    • 1 lžíce hladké mouky
    • sůl, sladkou papriku, pepř, případně majoránku na dochucení

Příprava jídla

1.  Polentu uvařte podle návodu na obalu. Asi v centimetrové vrstvě ji naneste na vymazaný plech a nechte vychladnout.

2.  V kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm drobně nakrájenou cibulku. Vyjměte pomocí děrované naběračky a dejte stranou.

3.  Na oleji prudce osmahněte maso nakrájené na drobnější kousky nebo proužky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, případně majoránkou, zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a zhruba půl hodiny duste. Podlévejte jen v případě, že se šťáva příliš vypařuje. Až bude maso měkké, zvyšte plamen, sejměte pokličku a nechte šťávu vyvařit. Zaprašte moukou, podlijte studenou vodou, rozmíchejte a deset minut povařte.

4.  Podávejte posypané osmaženou cibulkou a s kolečky vykrájenými z polenty, případně opečenými na troše oleje.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra

Polentové lasagne

Polentový koláč

Aby v tom nebyl guláš

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.86

Přidat komentář