Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená ricotta

Ricotta coby slaný koláč je oblíbená italská specialita. Výtečně chutná zatepla i studená.

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Italská

Ingredience

    • 25 g másla
    • 50 g strouhaného parmazánu
    • 300 g cherry rajčátek
    • 1 lžíce extra panenského olivového olej + trocha na zakapání
    • 1 přepůlený stroužek česneku
    • sůl a pepř
    • 6 vajec
    • 500 g sýra ricotta (v supermarketech je běžně k dostání třeba značka Italat)
    • 200 ml zakysané smetany
    • 2 lžičky čerstvých tymiánových lístků

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Zapékací formu (přibližně o rozměrech 36 × 24 cm) vymastěte a vysypte strouhaným parmazánem. Rajčata promíchejte s olejem, česnekem, osolte je a opepřete. Vsypte na plech a čtvrt hodiny zapékejte, aby změkla.

2.  Ricottu a vejce prošlehejte (nejlépe to jde v robotu), přesuňte do mísy a zatřete zakysanou smetanu. Posypte polovinou tymiánu a osolte.

3.  Ochucenou ricottu přesuňte do formy, poklaďte rajčátky a posypte zbylým tymiánem. Zakápněte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte zhruba dvacet minut, až směs zpevní.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z fazolek, oliv & ančoviček

Mandlový koláč s malinami

Salát z pečených rajčat

Klasická bruschetta

Salát z fíků a pršutu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Naprosto úžasný recept vhodný na piknik někde u vody. Vůbec se nemusíme bát přidat více česneku, parmezánu i rajčátek.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.60

Přidat komentář