Vysoce neotřelá kombinaci vůně i chuti!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Hranatý pekáček o objemu 900 ml vymažte máslem.
Ricottu a tvaroh nechte odkapat na sítu nebo v cedníku vyloženém utěrkou. Spolu s vejci, cukrem a vanilkovými semínky (buď je vyškrábněte z lusku, nebo použijte špetku mletých) přesuňte do nádoby robotu a ušlehejte hladké těsto.
Vlijte těsto do pekáčku, a ten vložte do většího. Zalijte ho vodou tak, aby dosahovala do poloviny menšího. V této lázni pečte hmotu hodinu a deset minut, nebo dokud neztuhne. Pak pekáček vyjměte z vodní lázně a dejte na hodinu chladnout.
Mezitím si připravte polevu se švestkami. Portské a 250 ml studené vody nalijte do hlubší pánve, přisypte cukr a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Přiveďte směs k varu, ponořte do ní švestky a za občasného obracení je vařte osm až deset minut. Měkké švestky pak vyjměte, oloupejte a odložte do misky; mezitím zesilte plamen a vařte zbylou tekutinu, až zhoustne v sirup. Tím zalijte švestky a nechte vychladnout.
Zapečenou ricottu nakrájejte na osm až deset kousků, ozdobte je švestkami a polijte sirupem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Milujete víno? Vyzkoušejte těchto 16 sladkých vinných dezertů(18 receptů )
- Na švestkách: 15 ověřených receptů se švestkami(15 receptů )
Komentáře