0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená ricotta s polevou a švestkami

Zapečená ricotta s polevou a švestkami

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3297 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 482 g
Tuky 91 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoce neotřelá kombinaci vůně i chuti!

Suroviny

Na těsto
ricotta 350 g
tvaroh 400 g
polotučný
vejce 2 ks
moučkový cukr 120 g
vanilkový lusk 1 ks
máslo
Na polevu
krupicový cukr 220 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Hranatý pekáček o objemu 900 ml vymažte máslem.

2

Ricottu a tvaroh nechte odkapat na sítu nebo v cedníku vyloženém utěrkou. Spolu s vejci, cukrem a vanilkovými semínky (buď je vyškrábněte z lusku, nebo použijte špetku mletých) přesuňte do nádoby robotu a ušlehejte hladké těsto.

3

Vlijte těsto do pekáčku, a ten vložte do většího. Zalijte ho vodou tak, aby dosahovala do poloviny menšího. V této lázni pečte hmotu hodinu a deset minut, nebo dokud neztuhne. Pak pekáček vyjměte z vodní lázně a dejte na hodinu chladnout.

4

Mezitím si připravte polevu se švestkami. Portské a 250 ml studené vody nalijte do hlubší pánve, přisypte cukr a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.

5

Přiveďte směs k varu, ponořte do ní švestky a za občasného obracení je vařte osm až deset minut. Měkké švestky pak vyjměte, oloupejte a odložte do misky; mezitím zesilte plamen a vařte zbylou tekutinu, až zhoustne v sirup. Tím zalijte švestky a nechte vychladnout.

6

Zapečenou ricottu nakrájejte na osm až deset kousků, ozdobte je švestkami a polijte sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

chuťová kombinace je opravdu výborná, akorát při porcování a vyndavání z pekáčku se mi ricotta trochu drobila, tak na to pozor

Anonym

Recept se nachází v č.2/05, str.72

Anonym

velmi jemné, moc dobré!

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč