Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená ricotta s polevou a švestkami

Zapečená ricotta s polevou a švestkami

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3297 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 482 g
Tuky 91 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoce neotřelá kombinaci vůně i chuti!

Suroviny

Postup

1

Předehřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Hranatý pekáček o objemu 900 ml vymažte máslem.

2

Ricottu a tvaroh nechte odkapat na sítu nebo v cedníku vyloženém utěrkou. Spolu s vejci, cukrem a vanilkovými semínky (buď je vyškrábněte z lusku, nebo použijte špetku mletých) přesuňte do nádoby robotu a ušlehejte hladké těsto.

3

Vlijte těsto do pekáčku, a ten vložte do většího. Zalijte ho vodou tak, aby dosahovala do poloviny menšího. V této lázni pečte hmotu hodinu a deset minut, nebo dokud neztuhne. Pak pekáček vyjměte z vodní lázně a dejte na hodinu chladnout.

4

Mezitím si připravte polevu se švestkami. Portské a 250 ml studené vody nalijte do hlubší pánve, přisypte cukr a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.

5

Přiveďte směs k varu, ponořte do ní švestky a za občasného obracení je vařte osm až deset minut. Měkké švestky pak vyjměte, oloupejte a odložte do misky; mezitím zesilte plamen a vařte zbylou tekutinu, až zhoustne v sirup. Tím zalijte švestky a nechte vychladnout.

6

Zapečenou ricottu nakrájejte na osm až deset kousků, ozdobte je švestkami a polijte sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

01.10.2007 09:25
velmi jemné, moc dobré!
31.08.2007 10:53
Recept se nachází v č.2/05, str.72
31.05.2006 13:10
chuťová kombinace je opravdu výborná, akorát při porcování a vyndavání z pekáčku se mi ricotta trochu drobila, tak na to pozor

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...