Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená ricotta s olivami a tymiánem

Pečená ricotta s olivami a tymiánem

3/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1927 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 44 g
Tuky 152 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co je na slaných koláčích nejlepší? Přece náplň! Tak si ji jednou upečte samotnou…

Suroviny

olej
na vymazání formy
ricotta 750 g
odkapaná přes plátno (získáte asi 450 g hmoty)
vejce 1 ks
lehce prošlehané
tymián 1 ČL
nasekané
pepř
nasekané + k podávání
olivový olej 2 PL
na pokapání
tymián
na ozdobu
k podávání

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Formu o rozměrech dna zhruba 5,5 x 16 cm a výšce aspoň 6,5 cm lehce vymažte tukem, plech vyložte pečicím papírem.

2

V misce smíchejte vykapanou ricottu, vejce, tymiánové lístky, opepřete a vmíchejte olivy. Směs dejte do formy a uhlaďte povrch.

3

Pečte 20–25 minut, aby ricotta tak tak ztuhla. Vyklopte z formy na připravený plech a podle chuti pokropte olejem. Pečte ještě 10–15 minut nebo dozlatova. Pak ricottu nechte 5 minut odstát, posypte tymiánem a podávejte s dalšími olivami, případně i s dalšími sýry.

NĚCO NAVÍC
Namísto ricotty anebo spolu s ní můžete upéct také pořádně vykapaný domácí sýr anebo i dobrý jemný tvaroh.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín