Co je na slaných koláčích nejlepší? Přece náplň! Tak si ji jednou upečte samotnou…
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Formu o rozměrech dna zhruba 5,5 x 16 cm a výšce aspoň 6,5 cm lehce vymažte tukem, plech vyložte pečicím papírem.
V misce smíchejte vykapanou ricottu, vejce, tymiánové lístky, opepřete a vmíchejte olivy. Směs dejte do formy a uhlaďte povrch.
Pečte 20–25 minut, aby ricotta tak tak ztuhla. Vyklopte z formy na připravený plech a podle chuti pokropte olejem. Pečte ještě 10–15 minut nebo dozlatova. Pak ricottu nechte 5 minut odstát, posypte tymiánem a podávejte s dalšími olivami, případně i s dalšími sýry.
NĚCO NAVÍC
Namísto ricotty anebo spolu s ní můžete upéct také pořádně vykapaný domácí sýr anebo i dobrý jemný tvaroh.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čerstvý sýr ve 36 skvělých receptech: slaných i sladkých(36 receptů )