Zapečená ricotta

Zapečená ricotta

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2743 kcal
Bílkoviny 152 g
Cukr 55 g
Tuky 210 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ricotta coby slaný koláč je oblíbená italská specialita. Výtečně chutná zatepla i studená.

Suroviny

máslo 25 g
parmazán 50 g
strouhaný
rajčata cherry 300 g
olivový olej 1 PL
extra panenský, + trocha na zakapání
česnek 0.5 stroužku
sůl
pepř
vejce 6 ks
sýr ricotta 500 g
v supermarketech běžně k dostání třeba značka Italat
zakysaná smetana 200 ml
tymián 2 ČL
čerstvé lístky
1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Zapékací formu (přibližně o rozměrech 36 × 24 cm) vymastěte a vysypte strouhaným parmazánem. Rajčata promíchejte s olejem, česnekem, osolte je a opepřete. Vsypte na plech a čtvrt hodiny zapékejte, aby změkla.

2.  Ricottu a vejce prošlehejte (nejlépe to jde v robotu), přesuňte do mísy a zatřete zakysanou smetanu. Posypte polovinou tymiánu a osolte.

3.  Ochucenou ricottu přesuňte do formy, poklaďte rajčátky a posypte zbylým tymiánem. Zakápněte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte zhruba dvacet minut, až směs zpevní.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit