Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 34
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2743 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 55 g
Tuky 210 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ricotta coby slaný koláč je oblíbená italská specialita. Výtečně chutná zatepla i studená.

Suroviny

strouhaný
rajčata cherry 300 g
olivový olej 1 PL
extra panenský, + trocha na zakapání
česnek ½ stroužku
sůl
pepř
vejce 6 ks
ricotta 500 g
tymián 2 ČL
čerstvé lístky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Zapékací formu (přibližně o rozměrech 36 × 24 cm) vymastěte a vysypte strouhaným parmazánem.

2

Rajčata promíchejte s olejem, česnekem, osolte je a opepřete. Vsypte na plech a čtvrt hodiny zapékejte, aby změkla.

3

Ricottu a vejce prošlehejte (nejlépe to jde v robotu), přesuňte do mísy a zatřete zakysanou smetanu. Posypte polovinou tymiánu a osolte.

4

Ochucenou ricottu přesuňte do formy, poklaďte rajčátky a posypte zbylým tymiánem. Zakápněte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte zhruba dvacet minut, až směs zpevní.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 20:51
Recept se nachází v č.7/06, str.60
14.04.2007 17:20
Naprosto úžasný recept vhodný na piknik někde u vody. Vůbec se nemusíme bát přidat více česneku, parmezánu i rajčátek.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...