Ricotta coby slaný koláč je oblíbená italská specialita. Výtečně chutná zatepla i studená.
Suroviny
máslo
25
g
parmazán
50
g
strouhaný
rajčata cherry
300
g
olivový olej
1
PL
extra panenský, + trocha na zakapání
česnek
½
stroužku
sůl
pepř
vejce
6
ks
ricotta
500
g
zakysaná smetana
200
ml
tymián
2
ČL
čerstvé lístky
Postup
1
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Zapékací formu (přibližně o rozměrech 36 × 24 cm) vymastěte a vysypte strouhaným parmazánem.
2
Rajčata promíchejte s olejem, česnekem, osolte je a opepřete. Vsypte na plech a čtvrt hodiny zapékejte, aby změkla.
3
Ricottu a vejce prošlehejte (nejlépe to jde v robotu), přesuňte do mísy a zatřete zakysanou smetanu. Posypte polovinou tymiánu a osolte.
4
Ochucenou ricottu přesuňte do formy, poklaďte rajčátky a posypte zbylým tymiánem. Zakápněte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte zhruba dvacet minut, až směs zpevní.
Komentáře
Anonym
14.04.2007 17:20
Mňamka
Anonym
10.09.2007 20:51
Apetit 7/06