Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zapečená ricotta

Zapečená ricotta

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2743 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 55 g
Tuky 210 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ricotta coby slaný koláč je oblíbená italská specialita. Výtečně chutná zatepla i studená.

Suroviny

máslo 25 g
parmazán 50 g
strouhaný
rajčata cherry 300 g
olivový olej 1 PL
extra panenský, + trocha na zakapání
česnek 0.5 stroužku
sůl
pepř
vejce 6 ks
sýr ricotta 500 g
v supermarketech běžně k dostání třeba značka Italat
zakysaná smetana 200 ml
tymián 2 ČL
čerstvé lístky
1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Zapékací formu (přibližně o rozměrech 36 × 24 cm) vymastěte a vysypte strouhaným parmazánem. Rajčata promíchejte s olejem, česnekem, osolte je a opepřete. Vsypte na plech a čtvrt hodiny zapékejte, aby změkla.

2.  Ricottu a vejce prošlehejte (nejlépe to jde v robotu), přesuňte do mísy a zatřete zakysanou smetanu. Posypte polovinou tymiánu a osolte.

3.  Ochucenou ricottu přesuňte do formy, poklaďte rajčátky a posypte zbylým tymiánem. Zakápněte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte zhruba dvacet minut, až směs zpevní.

Komentáře

Anonym

Naprosto úžasný recept vhodný na piknik někde u vody. Vůbec se nemusíme bát přidat více česneku, parmezánu i rajčátek.

Anonym

Recept se nachází v č.7/06, str.60

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit