Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená ricotta s parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2710 kcal
Bílkoviny 266 g
Sacharidy 26 g
Tuky 185 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá a křupavá pochoutka k televizi, na party i na piknik

Suroviny

ricotta 400 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané
jemně nastrouhaný
petržel 2 PL
nasekaná
kopr 1 PL
nasekaný
bazalka 1 PL
nasekaná
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
sůl
prosciutto 4 plátky

Postup

1

Předehřejte troubu na 150 ºC, horkovzdušnou na 130 ºC. Dejte ricottu, vejce a parmazán do mísy a mixujte tak dlouho, až se spojí v soudržnou hmotu. Přidejte bylinky, sůl a pepř.

2

Připravte si formu na muffiny s dvanácti otvory. Do každého košíčku dejte asi třetinu plátku prosciutta tak, aby na obou stranách trochu vyčníval, navršte na něj dvě lžíce ricottové směsi. Pečte asi 15 minut. Nechte trochu vychladnout ve formě a pak podávejte.

NĚCO NAVÍC: Prosciutto crudo – sušenou šunku z Itálie běžně koupíte vakuovanou v supermarketech. Za nejlepší cenu (kolem 450 Kč za kilogram) ji koupíte u pultu s uzeninami v Intersparu. Levnější variantou je schwarzwaldská šunka nebo pršut z vepřové kýty od českých výrobců.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín