Pečená ricotta s parmazánem

Pečená ricotta s parmazánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 635 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 8 g
Tuky 42 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Voňavá a křupavá pochoutka k televizi, na party i na piknik

Suroviny

ricotta 40 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané
parmazán 100 g
jemně nastrouhaný
petržel 2 PL
nasekaná
kopr 1 PL
nasekaný
bazalka 1 PL
nasekaná
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
4 plátky
prosciutto crudo
sůl

Předehřejte troubu na 150 ºC, horkovzdušnou na 130 ºC. Dejte ricottu, vejce a parmazán do mísy a mixujte tak dlouho, až se spojí v soudržnou hmotu. Přidejte bylinky, sůl a pepř.

Připravte si formu na muffiny s dvanácti otvory. Do každého košíčku dejte asi třetinu plátku prosciutta tak, aby na obou stranách trochu vyčníval, navršte na něj dvě lžíce ricottové směsi. Pečte asi 15 minut. Nechte trochu vychladnout ve formě a pak podávejte.

NĚCO NAVÍC: Prosciutto crudo – sušenou šunku z Itálie běžně koupíte vakuovanou v supermarketech. Za nejlepší cenu (kolem 450 Kč za kilogram) ji koupíte u pultu s uzeninami v Intersparu. Levnější variantou je schwarzwaldská šunka nebo pršut z vepřové kýty od českých výrobců.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit