Voňavá a křupavá pochoutka k televizi, na party i na piknik
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 150 ºC, horkovzdušnou na 130 ºC. Dejte ricottu, vejce a parmazán do mísy a mixujte tak dlouho, až se spojí v soudržnou hmotu. Přidejte bylinky, sůl a pepř.
Připravte si formu na muffiny s dvanácti otvory. Do každého košíčku dejte asi třetinu plátku prosciutta tak, aby na obou stranách trochu vyčníval, navršte na něj dvě lžíce ricottové směsi. Pečte asi 15 minut. Nechte trochu vychladnout ve formě a pak podávejte.
NĚCO NAVÍC: Prosciutto crudo – sušenou šunku z Itálie běžně koupíte vakuovanou v supermarketech. Za nejlepší cenu (kolem 450 Kč za kilogram) ji koupíte u pultu s uzeninami v Intersparu. Levnější variantou je schwarzwaldská šunka nebo pršut z vepřové kýty od českých výrobců.