Pečená ricotta s parmazánem

Pečená ricotta s parmazánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 635 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 8 g
Tuky 42 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá a křupavá pochoutka k televizi, na party i na piknik

Suroviny

ricotta 40 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané
parmazán 100 g
jemně nastrouhaný
petržel 2 PL
nasekaná
kopr 1 PL
nasekaný
bazalka 1 PL
nasekaná
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
4 plátky
prosciutto crudo
sůl

Předehřejte troubu na 150 ºC, horkovzdušnou na 130 ºC. Dejte ricottu, vejce a parmazán do mísy a mixujte tak dlouho, až se spojí v soudržnou hmotu. Přidejte bylinky, sůl a pepř.

Připravte si formu na muffiny s dvanácti otvory. Do každého košíčku dejte asi třetinu plátku prosciutta tak, aby na obou stranách trochu vyčníval, navršte na něj dvě lžíce ricottové směsi. Pečte asi 15 minut. Nechte trochu vychladnout ve formě a pak podávejte.

NĚCO NAVÍC: Prosciutto crudo – sušenou šunku z Itálie běžně koupíte vakuovanou v supermarketech. Za nejlepší cenu (kolem 450 Kč za kilogram) ji koupíte u pultu s uzeninami v Intersparu. Levnější variantou je schwarzwaldská šunka nebo pršut z vepřové kýty od českých výrobců.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit