0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená ricotta s parmazánem

Pečená ricotta s parmazánem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 635 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 8 g
Tuky 42 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá a křupavá pochoutka k televizi, na party i na piknik

Suroviny

ricotta 40 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané
parmazán 100 g
jemně nastrouhaný
petržel 2 PL
nasekaná
kopr 1 PL
nasekaný
bazalka 1 PL
nasekaná
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
4 plátky
prosciutto crudo
sůl

Předehřejte troubu na 150 ºC, horkovzdušnou na 130 ºC. Dejte ricottu, vejce a parmazán do mísy a mixujte tak dlouho, až se spojí v soudržnou hmotu. Přidejte bylinky, sůl a pepř.

Připravte si formu na muffiny s dvanácti otvory. Do každého košíčku dejte asi třetinu plátku prosciutta tak, aby na obou stranách trochu vyčníval, navršte na něj dvě lžíce ricottové směsi. Pečte asi 15 minut. Nechte trochu vychladnout ve formě a pak podávejte.

NĚCO NAVÍC: Prosciutto crudo – sušenou šunku z Itálie běžně koupíte vakuovanou v supermarketech. Za nejlepší cenu (kolem 450 Kč za kilogram) ji koupíte u pultu s uzeninami v Intersparu. Levnější variantou je schwarzwaldská šunka nebo pršut z vepřové kýty od českých výrobců.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit