
Kořeněné chlebové placky
Velmi jednoduché, a přitom neobyčejně chutné. Garantujeme, že přátelé budou totálně nadšeni!
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 8 placek
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí: 1 hodina Grilování: 10 minut
Kynutí: 1 hodina Grilování: 10 minut
P
Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 150 g celozrnné mouky
- 7 g droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžíce měkkého másla
- 2 velké podrcené stroužky česneku
- velkou zelenou či červenou chilli
- papričku, nasekanou a bez semínek
- 2 lžičky sezamových semínek
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nasekaného koriandru
NA RYCHLOU PIKANTNÍ PASTU
Příprava jídla
1. V mixéru nebo hmoždíři zpracujte česnek, chilli, sezam a mletý koriandr. Přidejte olej a poté zelený koriandr; výsledkem by měla být táhlá pasta. Dejte ji stranou.
2. Oba druhy mouky, lžičku soli a droždí dejte do velké mísy a smíchejte. Máslo smíchejte se 120 ml teplé vody, vmíchejte do mouky a po troškách přidávejte vlažnou vodu tak, abyste získali hladké těsto. Na pomoučené ploše ho hněťte asi pět minut, poté vraťte do mísy a nechte pod utěrkou kynout; za hodinu by mělo zdvojnásobit objem.
3. Těsto rozdělte na osm kuliček a z každé na pomoučené ploše vyválejte placku zhruba o poloměru 18–20 cm a síle desetikoruny. Hustě je pak propíchejte vidličkou, aby už nekynuly. Položte je na střed grilu; po pár minutách otočte. Až budete placky sundavat, potřete je z jedné strany připravenou pastou a pokládejte na sebe – díky tomu zůstanou teplé.
Na pánvi
Na pánev nedávejte olej. Položte na ni jednu či dvě placky vedle sebe, pečte tři až čtyři minuty, a když těsto ztuhne, placky otočte a dvě minuty dopékejte.
2. Oba druhy mouky, lžičku soli a droždí dejte do velké mísy a smíchejte. Máslo smíchejte se 120 ml teplé vody, vmíchejte do mouky a po troškách přidávejte vlažnou vodu tak, abyste získali hladké těsto. Na pomoučené ploše ho hněťte asi pět minut, poté vraťte do mísy a nechte pod utěrkou kynout; za hodinu by mělo zdvojnásobit objem.
3. Těsto rozdělte na osm kuliček a z každé na pomoučené ploše vyválejte placku zhruba o poloměru 18–20 cm a síle desetikoruny. Hustě je pak propíchejte vidličkou, aby už nekynuly. Položte je na střed grilu; po pár minutách otočte. Až budete placky sundavat, potřete je z jedné strany připravenou pastou a pokládejte na sebe – díky tomu zůstanou teplé.
Na pánvi
Na pánev nedávejte olej. Položte na ni jednu či dvě placky vedle sebe, pečte tři až čtyři minuty, a když těsto ztuhne, placky otočte a dvě minuty dopékejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 08:53