Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné chlebové placky

Velmi jednoduché, a přitom neobyčejně chutné. Garantujeme, že přátelé budou totálně nadšeni!
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 8 placek
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí: 1 hodina Grilování: 10 minut
P
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 150 g hladké mouky
    • 150 g celozrnné mouky
    • 7 g droždí
    • 1 lžička soli
    • 1 lžíce měkkého másla

    NA RYCHLOU PIKANTNÍ PASTU
    • 2 velké podrcené stroužky česneku
    • velkou zelenou či červenou chilli
    • papričku, nasekanou a bez semínek
    • 2 lžičky sezamových semínek
    • 2 lžičky mletého koriandru
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce nasekaného koriandru

Příprava jídla

1.  V mixéru nebo hmoždíři zpracujte česnek, chilli, sezam a mletý koriandr. Přidejte olej a poté zelený koriandr; výsledkem by měla být táhlá pasta. Dejte ji stranou.

2.  Oba druhy mouky, lžičku soli a droždí dejte do velké mísy a smíchejte. Máslo smíchejte se 120 ml teplé vody, vmíchejte do mouky a po troškách přidávejte vlažnou vodu tak, abyste získali hladké těsto. Na pomoučené ploše ho hněťte asi pět minut, poté vraťte do mísy a nechte pod utěrkou kynout; za hodinu by mělo zdvojnásobit objem.

3.  Těsto rozdělte na osm kuliček a z každé na pomoučené ploše vyválejte placku zhruba o poloměru 18–20 cm a síle desetikoruny. Hustě je pak propíchejte vidličkou, aby už nekynuly. Položte je na střed grilu; po pár minutách otočte. Až budete placky sundavat, potřete je z jedné strany připravenou pastou a pokládejte na sebe – díky tomu zůstanou teplé.

Na pánvi 
Na pánev nedávejte olej. Položte na ni jednu či dvě placky vedle sebe, pečte tři až čtyři minuty, a když těsto ztuhne, placky otočte a dvě minuty dopékejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.50

Přidat komentář