Lehké jídlo, které můžete podávat prakticky kdykoli – ráno jako vydatnou snídani, v poledne jako svěží oběd a večer jako rychlou večeři.
Suroviny
1 Na salsu promíchejte všechny ingredience, osolte a dejte do lednice odležet.
2Na placičky dejte do mísy sýr cottage a vejce a prošlehejte. Poté vmíchejte kukuřici, koriandr a česnek, následně mouku, všechno koření a sodu. Osolte. Rozehřejte nepřilnavou pánev, vlijte lžíci oleje a postupně na ní opékejte placičky (každou vytvořte ze zhruba 3 lžic těsta) 3–4 minuty z každé strany. Placičky odkládejte na plech a udržujte v mírně vyhřáté troubě teplé.
3 Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a ztlumte plamen. Postupně do vody opatrně rozklepněte všechna 4 vejce, nejlépe to půjde přes naběračku, do které vlijete trochu obyčejného octa. Vejce nechte ve vodě zhruba 3–4 minuty, bílek by měl být pevný, ale žloutek ještě tekutý, na omak by měl pružit.
4 Placičky rozdělte na talíře, navrch dejte plátky avokáda a na ně posaďte pošírované vejce, osolte, opepřete a dozdobte rukolou. Podávejte se salsou a klínkem limety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravé, hravé a lehké!(7 receptů)
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů)
- 20x lahodné avokádo(20 receptů)
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů)