Kukuřičné placky se salsou a pošírovaným vejcem

Kukuřičné placky se salsou a pošírovaným vejcem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3384 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 321 g
Tuky 151 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké jídlo, které můžete podávat prakticky kdykoli – ráno jako vydatnou snídani, v poledne jako svěží oběd a večer jako rychlou večeři. 

Suroviny

cottage 300 g
vejce 3 ks
kukuřice 340 g
konzerva, slitá
koriandr 1 hrst
nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
mouka pšeničná hladká 300 g
paprika sladká 0.5 ČL
uzená
římský kmín 1 ČL
jedlá soda 0.5 ČL
sůl
rostlinný olej
Na salsu
300 g
pečená paprika nasekaná
1
nadrobno
1
zbavená semínek, nadrobno
koriandr 1 hrst
malá, nasekaný
limeta 1 ks
šťáva
K podávání
vejce 4 ks
ocet 200 ml
avokádo 2 ks
dužina na plátky, zakápnutá limetkou
rukola 80 g
limeta 1 ks
na klínky

1 Na salsu promíchejte všechny ingredience, osolte a dejte do lednice odležet.

Na placičky dejte do mísy sýr cottage a vejce a prošlehejte. Poté vmíchejte kukuřici, koriandr a česnek, následně mouku, všechno koření a sodu. Osolte. Rozehřejte nepřilnavou pánev, vlijte lžíci oleje a postupně na ní opékejte placičky (každou vytvořte ze zhruba 3 lžic těsta) 3–4 minuty z každé strany. Placičky odkládejte na plech a udržujte v mírně vyhřáté troubě teplé.

3 Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a ztlumte plamen. Postupně do vody opatrně rozklepněte všechna 4 vejce, nejlépe to půjde přes naběračku, do které vlijete trochu obyčejného octa. Vejce nechte ve vodě zhruba 3–4 minuty, bílek by měl být pevný, ale žloutek ještě tekutý, na omak by měl pružit.

4 Placičky rozdělte na talíře, navrch dejte plátky avokáda a na ně posaďte pošírované vejce, osolte, opepřete a dozdobte rukolou. Podávejte se salsou a klínkem limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit