Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kukuřičné placky se salsou a pošírovaným vejcem
Kukuřičné placky se salsou a pošírovaným vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kukuřičné placky se salsou a pošírovaným vejcem

4.1/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3584 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 356 g
Tuky 154 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké jídlo, které můžete podávat prakticky kdykoli – ráno jako vydatnou snídani, v poledne jako svěží oběd a večer jako rychlou večeři. 

Související recepty

Suroviny

cottage 300 g
vejce 3 ks
1 konzerva
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
paprika mletá uzená ½ ČL
římský kmín 1 ČL
sůl
rostlinný olej
Na salsu
paprika 300 g
pečená
nadrobno
zelená, nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
limetová šťáva 1 ks
z 1 limety
K podávání
vejce 4 ks
ocet 200 ml
na plátky, zakápnutá limetkou
na klínky

Postup

1

Na salsu promíchejte všechny ingredience, osolte a dejte do lednice odležet.

2

Na placičky dejte do mísy sýr cottage a vejce a prošlehejte. Poté vmíchejte kukuřici, koriandr a česnek, následně mouku, všechno koření a sodu. Osolte. Rozehřejte nepřilnavou pánev, vlijte lžíci oleje a postupně na ní opékejte placičky (každou vytvořte ze zhruba 3 lžic těsta) 3–4 minuty z každé strany. Placičky odkládejte na plech a udržujte v mírně vyhřáté troubě teplé.

3

Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a ztlumte plamen. Postupně do vody opatrně rozklepněte všechna 4 vejce, nejlépe to půjde přes naběračku, do které vlijete trochu obyčejného octa. Vejce nechte ve vodě zhruba 3–4 minuty, bílek by měl být pevný, ale žloutek ještě tekutý, na omak by měl pružit.

4

Placičky rozdělte na talíře, navrch dejte plátky avokáda a na ně posaďte pošírované vejce, osolte, opepřete a dozdobte rukolou. Podávejte se salsou a klínkem limety.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín