Kukuřičné placky se salsou a pošírovaným vejcem

Kukuřičné placky se salsou a pošírovaným vejcem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3384 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 321 g
Tuky 151 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké jídlo, které můžete podávat prakticky kdykoli – ráno jako vydatnou snídani, v poledne jako svěží oběd a večer jako rychlou večeři. 

Suroviny

cottage 300 g
vejce 3 ks
kukuřice 340 g
konzerva, slitá
koriandr 1 hrst
nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
mouka pšeničná hladká 300 g
paprika sladká 0.5 ČL
uzená
římský kmín 1 ČL
jedlá soda 0.5 ČL
sůl
rostlinný olej
Na salsu
300 g
pečená paprika nasekaná
1
nadrobno
1
zbavená semínek, nadrobno
koriandr 1 hrst
malá, nasekaný
limeta 1 ks
šťáva
K podávání
vejce 4 ks
ocet 200 ml
avokádo 2 ks
dužina na plátky, zakápnutá limetkou
rukola 80 g
limeta 1 ks
na klínky

1 Na salsu promíchejte všechny ingredience, osolte a dejte do lednice odležet.

Na placičky dejte do mísy sýr cottage a vejce a prošlehejte. Poté vmíchejte kukuřici, koriandr a česnek, následně mouku, všechno koření a sodu. Osolte. Rozehřejte nepřilnavou pánev, vlijte lžíci oleje a postupně na ní opékejte placičky (každou vytvořte ze zhruba 3 lžic těsta) 3–4 minuty z každé strany. Placičky odkládejte na plech a udržujte v mírně vyhřáté troubě teplé.

3 Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a ztlumte plamen. Postupně do vody opatrně rozklepněte všechna 4 vejce, nejlépe to půjde přes naběračku, do které vlijete trochu obyčejného octa. Vejce nechte ve vodě zhruba 3–4 minuty, bílek by měl být pevný, ale žloutek ještě tekutý, na omak by měl pružit.

4 Placičky rozdělte na talíře, navrch dejte plátky avokáda a na ně posaďte pošírované vejce, osolte, opepřete a dozdobte rukolou. Podávejte se salsou a klínkem limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit