0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Škvarkové placky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4366 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 394 g
Tuky 258 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vraťte se ke klasice a vychutnejte si ji. Dozlatova opečené škvarkové placky máte hotové za půl hodiny.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 500 g
škvarky 300 g
domácí nebo kupované
vejce 1 ks
mléko 200 ml
vlažné
droždí 30 g
krupicový cukr 1 ČL
sůl
pepř
olej
na smažení

Postup

1

Než začnete vařit, vyndejte všechny suroviny na kuchyňskou linku a nechte je chvíli stát, aby měly stejnou teplotu.

2

Mouku prosijte do mísy, přidejte škvarky, vejce, vlažné mléko, droždí, cukr a zadělejte vláčné těsto.

3

Nechte deset minut kynout.

4

Z těsta lžící tvarujte placičky. Propíchejte je vidličkou a na rozpáleném oleji je z obou stran smažte dozlatova.

Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit