Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Škvarkové placky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 17
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4366 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 394 g
Tuky 258 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vraťte se ke klasice a vychutnejte si ji. Dozlatova opečené škvarkové placky máte hotové za půl hodiny. Nevyžadují totiž tak dlouhou dobu kynutí a přesto jsou vláčné, nadýchané, zkrátka luxusní!

Suroviny

domácí nebo kupované
vejce 1 ks
mléko 200 ml
vlažné
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na smažení

Postup

1

Než začnete vařit, vyndejte všechny suroviny na kuchyňskou linku a nechte je chvíli stát, aby měly stejnou teplotu.

2

Mouku prosijte do mísy, přidejte škvarky, vejce, vlažné mléko, droždí, cukr a zadělejte vláčné těsto.

3

Nechte deset minut kynout.

4

Z těsta lžící tvarujte placičky. Propíchejte je vidličkou a na rozpáleném oleji je z obou stran smažte dozlatova. Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...