Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Škvarkové placky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4366 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 394 g
Tuky 258 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vraťte se ke klasice a vychutnejte si ji. Dozlatova opečené škvarkové placky máte hotové za půl hodiny.

Suroviny

domácí nebo kupované
vejce 1 ks
mléko 200 ml
vlažné
sůl
pepř
olej
na smažení

Postup

1

Než začnete vařit, vyndejte všechny suroviny na kuchyňskou linku a nechte je chvíli stát, aby měly stejnou teplotu.

2

Mouku prosijte do mísy, přidejte škvarky, vejce, vlažné mléko, droždí, cukr a zadělejte vláčné těsto.

3

Nechte deset minut kynout.

4

Z těsta lžící tvarujte placičky. Propíchejte je vidličkou a na rozpáleném oleji je z obou stran smažte dozlatova.

Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín