Vraťte se ke klasice a vychutnejte si ji. Dozlatova opečené škvarkové placky máte hotové za půl hodiny. Nevyžadují totiž tak dlouhou dobu kynutí a přesto jsou vláčné, nadýchané, zkrátka luxusní!
Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
500
g
vepřové škvarky
300
g
domácí nebo kupované
vejce
1
ks
mléko
200
ml
vlažné
droždí
30
g
krupicový cukr
1
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na smažení
Postup
1
Než začnete vařit, vyndejte všechny suroviny na kuchyňskou linku a nechte je chvíli stát, aby měly stejnou teplotu.
2
Mouku prosijte do mísy, přidejte škvarky, vejce, vlažné mléko, droždí, cukr a zadělejte vláčné těsto.
3
Nechte deset minut kynout.
4
Z těsta lžící tvarujte placičky. Propíchejte je vidličkou a na rozpáleném oleji je z obou stran smažte dozlatova. Osolte a opepřete.