0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Škvarkové placky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4366 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 394 g
Tuky 258 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vraťte se ke klasice a vychutnejte si ji. Dozlatova opečené škvarkové placky máte hotové za půl hodiny.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 500 g
vepřové škvarky 300 g
domácí nebo kupované
vejce 1 ks
mléko 200 ml
vlažné
droždí 30 g
krupicový cukr 1 ČL
sůl
pepř
olej
na smažení

Postup

1

Než začnete vařit, vyndejte všechny suroviny na kuchyňskou linku a nechte je chvíli stát, aby měly stejnou teplotu.

2

Mouku prosijte do mísy, přidejte škvarky, vejce, vlažné mléko, droždí, cukr a zadělejte vláčné těsto.

3

Nechte deset minut kynout.

4

Z těsta lžící tvarujte placičky. Propíchejte je vidličkou a na rozpáleném oleji je z obou stran smažte dozlatova.

Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit