Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskurychlé těstoviny s masovými knedlíčky

Šikovný způsob, jak dojíst vinnou klobásu. Určitě si to zopakujeme! Místo parmazánu se dá použit i ovčí sýr kaškaval.
Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Italská

Ingredience

    • 200 g krátkých těstovin penne
    • 250 g kvalitní klobásky (grilovací, Delvita; 300 g vinné, i opečené)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 250 g čerstvého špenátu
    • 3 lžíce piniových oříšků, opražených
    • 50 g strouhaného parmazánu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Těstoviny dejte vařit podle návodu, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá osm minut). Zatím zbavte klobásky střívek a z náplně vytvarujte dvanáct kuliček. Vinnou klobásu nakrájejte na čtyřcentimetrové kousky.

2.  Ve vyšším kastrolu zahřejte olej, přidejte masové kuličky a na středním plameni smažte ze všech stran – asi pět minut, syrovou vinnou klobásu o něco déle. Vložte špenát a krátce opečte, dvě až tři minuty, jenom co lístky zavadnou. Lehce osolte a důkladně opepřete, pak vsypte opražená piniová jadérka.

3.  Scezené těstoviny vyklopte do kastrolu, přidejte polovinu sýra a pořádně protřepejte. Rozdělte do misek, podávejte se zbylým parmazánem.

‚Zaostřete‘ 
Klobásové kuličky budou výraznější, když směs prohnětete s trochou drcených sušených chilli papriček.

Kouzelná přísada:
Vyzkoušejte norimberské bratwursty, 500 g za 105 Kč, dostanete v Makru. 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 1/07, str.16

Přidat komentář