Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z čočky a velkých fazolí

Pokud čočce a fazolím přichystáte ‚superdresink‘ ve francouzském stylu, velmi získají na eleganci a stanou se přímo neodolatelnými. Skvělé i jako předkrm.

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
P
Salát Francouzská

Ingredience

    • 250 g propláchnuté čočky
    • kostku zeleninového bujonu
    • 175 g velkých fazolí z konzervy

    Na dresink:

    • několik větviček estragonu nebo hrst  petrželky, nejlépe hladkolisté
    • lžíci dijonské hořčice
    • lžíci vinného octa
    • nasekaný stroužek česneku
    • 120 ml výrazného olivového oleje
    • pepř a sůl, nejlépe mořskou
    • trochu oleje na zakapání

     

Příprava jídla

Až 36 hodin předem:

1.
V hrnci nechte alespoň půl hodiny máčet čočku. Poté k ní nalámejte bujonovou kostku, přikryjte a uveďte do varu. Snižte plamen a duste doměkka, asi půl hodiny; po 25 minutách raději ochutnejte. Přebytečný vývar sceďte. Čočku dejte do velké mísy.

2. V misce smíchejte hořčici, vinný ocet a česnek a za stálého míchání přilévejte olej, dokud nevznikne hustá emulze. Osolte, opepřete, vmíchejte nasekaný estragon nebo petrželku a nalijte na čočku. Dobře promíchejte.

3. Fazole sceďte a propláchněte pod tekoucí vodou. Přidejte k čočce a promíchejte. Než čočka vychladne, občas salát protřepejte. Poté mísu překryjte fólií a dejte do chladničky. Před podáváním zakapejte olejem.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.26

Přidat komentář