
Salát z čočky a velkých fazolí
Pokud čočce a fazolím přichystáte ‚superdresink‘ ve francouzském stylu, velmi získají na eleganci a stanou se přímo neodolatelnými. Skvělé i jako předkrm.
Ingredience
- 250 g propláchnuté čočky
- kostku zeleninového bujonu
- 175 g velkých fazolí z konzervy
- několik větviček estragonu nebo hrst petrželky, nejlépe hladkolisté
- lžíci dijonské hořčice
- lžíci vinného octa
- nasekaný stroužek česneku
- 120 ml výrazného olivového oleje
- pepř a sůl, nejlépe mořskou
- trochu oleje na zakapání
Na dresink:
Příprava jídla
Až 36 hodin předem:
1. V hrnci nechte alespoň půl hodiny máčet čočku. Poté k ní nalámejte bujonovou kostku, přikryjte a uveďte do varu. Snižte plamen a duste doměkka, asi půl hodiny; po 25 minutách raději ochutnejte. Přebytečný vývar sceďte. Čočku dejte do velké mísy.
2. V misce smíchejte hořčici, vinný ocet a česnek a za stálého míchání přilévejte olej, dokud nevznikne hustá emulze. Osolte, opepřete, vmíchejte nasekaný estragon nebo petrželku a nalijte na čočku. Dobře promíchejte.
3. Fazole sceďte a propláchněte pod tekoucí vodou. Přidejte k čočce a promíchejte. Než čočka vychladne, občas salát protřepejte. Poté mísu překryjte fólií a dejte do chladničky. Před podáváním zakapejte olejem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
29. Srpen 2007 14:44