Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pastinákové pyré

Pečením zkaramelizují cukry v pastináku i v bramborách, a skvěle se tím zvýrazní chuť. Tohle není obyčejná příloha!

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 1/2 kg pastináku, oloupaného a nakrájeného
    • 1/2 kg brambor, oloupaných a nakrájených
    • 3 lžíce olivového oleje
    • sůl na dochucení
    • 100 g másla
    • několik snítek petrželky na ozdobu (nemusí být)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Pastinák a brambory zakapejte olejem, osolte a pečte doměkka, asi půl hodiny. Horké rozmačkejte s máslem na pyré. Jestli chcete, ozdobte petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jedla jsem v Anglii povařený pastinák marinovaný v medu a sypaný sezamem,pečený v troubě a byl úžasný,zkoušela jsem to v Čechách, ale nebylo to ono,tam ho prodávali jako hotovku,myslím,že tady je to nedoceněná zelenina
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 1/07, str.33
Obrazek uzivatele
Ahojte, povie mi niekto, čo je to pastinák? Je to po slovesnky paštrnák - niečo ako petržlen? Ďkujem.
Obrazek uzivatele
ano, je to jakoby velká petržel, takže asi ten paštrnák. Mimochodem, paštrnák i petržlen jsou krásná slova:)

Přidat komentář