
Pastinákové pyré
Pečením zkaramelizují cukry v pastináku i v bramborách, a skvěle se tím zvýrazní chuť. Tohle není obyčejná příloha!
Vydání: 2007/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 kg pastináku, oloupaného a nakrájeného
- 1/2 kg brambor, oloupaných a nakrájených
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl na dochucení
- 100 g másla
- několik snítek petrželky na ozdobu (nemusí být)
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Pastinák a brambory zakapejte olejem, osolte a pečte doměkka, asi půl hodiny. Horké rozmačkejte s máslem na pyré. Jestli chcete, ozdobte petrželkou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Hana (neověřeno)
14. Říjen 2007 13:48
Alena (neověřeno)
17. Říjen 2007 09:35
mirka (neověřeno)
17. Říjen 2007 11:52
Silis (neověřeno)
17. Říjen 2007 12:42