Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný salát

Hutná, dýni připomínající dužina kaki se dá opékat i grilovat. Medová chuť báječně vynikne ve spojení s ostřejší zálivkou!

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Salát

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce bílého vinného nebo rýžového octa
    • 2 kaki, zralá, ale pevná
    • listy z 1 kadeřavého salátu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Olej, ocet, sůl a pepř prošlehejte na marinádu. Kaki oloupejte, odstraňte stopku, rozpulte je a nakrájejte na klínky. Potřete je zálivkou a ogrilujte dokřupava. Podávejte na salátových listech.

Zkombinujte to 
Kontrast mezi sladkým šťavnatým ovocem a křupavými zelenými listy vynikne i v dalších variacích, třeba s hlávkovým nebo čínským zelím.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené kaki na víně se zakysanou smetanou

Kotlety s kaki zavařeninou

Kaki zavařenina

Kakiová bábovka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/07, str.79

Přidat komentář