0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát zelený s kvítky černého bezu

Salát zelený s kvítky černého bezu

3/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 348 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 18 g
Tuky 28 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Listový salát (a srdíčka zvlášť) vám bude vděčný, když ho ‚neutopíte‘ v kyselé zálivce zředěné vodou, ale promícháte si na něj klasickou ‚vinaigrette‘ s trochou olivového oleje. Korunka z květů bezu udělá přesně to, co slibuje – korunuje jednoduchý salát na královskou záležitost!

Suroviny

salát 1 ks
1 velký nebo 2 malé, bez tmavších nahořklých lístků
olivový olej 2 PL
panenský
ocet 1 PL
sůl 1 ČL
krupicový cukr 1 PL
bezinkový květ
na dochucení

1 Salát důkladně propláchněte a vodu pořádně otřepte, případně salát opatrně osušte na utěrce. Listy překrájejte nebo natrhejte na menší kousky a dejte do mísy.

2 Olej, ocet, sůl a cukr spolu prošlehejte ve skleničce tak, aby se cukr dokonale rozpustil. Zakápněte salát zálivkou a před podáváním ho ještě posypte kvítky bezu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.41

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč