Listový salát (a srdíčka zvlášť) vám bude vděčný, když ho ‚neutopíte‘ v kyselé zálivce zředěné vodou, ale promícháte si na něj klasickou ‚vinaigrette‘ s trochou olivového oleje. Korunka z květů bezu udělá přesně to, co slibuje – korunuje jednoduchý salát na královskou záležitost!
Suroviny
salát
1
ks
1 velký nebo 2 malé, bez tmavších nahořklých lístků
olivový olej
2
PL
panenský
ocet
1
PL
sůl
1
ČL
krupicový cukr
1
PL
bezinkový květ
na dochucení
1 Salát důkladně propláchněte a vodu pořádně otřepte, případně salát opatrně osušte na utěrce. Listy překrájejte nebo natrhejte na menší kousky a dejte do mísy.
2 Olej, ocet, sůl a cukr spolu prošlehejte ve skleničce tak, aby se cukr dokonale rozpustil. Zakápněte salát zálivkou a před podáváním ho ještě posypte kvítky bezu.
Komentáře
05.09.2007 08:58
Apetit 6/06