Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát zelený s kvítky černého bezu

Salát zelený s kvítky černého bezu

3/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 348 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 18 g
Tuky 28 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Listový salát (a srdíčka zvlášť) vám bude vděčný, když ho ‚neutopíte‘ v kyselé zálivce zředěné vodou, ale promícháte si na něj klasickou ‚vinaigrette‘ s trochou olivového oleje. Korunka z květů bezu udělá přesně to, co slibuje – korunuje jednoduchý salát na královskou záležitost!

Suroviny

salát 1 ks
1 velký nebo 2 malé, bez tmavších nahořklých lístků
olivový olej 2 PL
panenský
ocet 1 PL
sůl 1 ČL
bezinkový květ
na dochucení

Postup

1

Salát důkladně propláchněte a vodu pořádně otřepte, případně salát opatrně osušte na utěrce. Listy překrájejte nebo natrhejte na menší kousky a dejte do mísy.

2

Olej, ocet, sůl a cukr spolu prošlehejte ve skleničce tak, aby se cukr dokonale rozpustil. Zakápněte salát zálivkou a před podáváním ho ještě posypte kvítky bezu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

05.09.2007 08:58
Recept se nachází v č.6/06, str.41

Apetit magazín