Letos možná nestojíte před problémem, co s vykoledovanými vejci, ale vajíčkový salát byste si ani v takovém případě neměli nechat ujít.
Suroviny
mrkev
2
ks
malé (karotky), nastrouhané
ředkvičky
1
svazek
nastrouhané nebo nakrájené na nudličky
jablko
1
ks
zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
česnek
2
stroužky
nakrájený nadrobno
majonéza
200
g
okurky nakládané
1
ks
střední velikosti, nadrobno
citronová šťáva
podle chuti
jarní cibulka
1
ks
malá, nakrájená nadrobno, či hrst nasekané pažitky
sůl
pepř
čerstvě mletý, černý
vejce
5
ks
uvařená natvrdo, oloupaná a na kostičky
bylinky
či výhonky podle chuti a/nebo pár pěkných ředkvičkových lístků na ozdobení
pečivo
čerstvé, k podávání
Postup
1
V misce promíchejte mrkev, ředkvičky, jablko a česnek. V jiné misce smíchejte majonézu s nakrájenou okurkou a citronovou šťávou podle chuti, jarní cibulkou nebo pažitkou, solí a pepřem.
2
Ochucenou majonézu vmíchejte do zeleniny s jablkem. Zlehka vmíchejte nasekaná vejce. Dolaďte citronovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte ozdobené bylinkami a s čerstvým pečivem.
NĚCO NAVÍC
Do salátu můžete zužitkovat také nasekaný zbytek ředkvičkového salátku od neděle. Salát lze změnit v pomazánku: stačí čerstvou zeleninu, jablko a vejce nastrouhat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 60 nejlepších receptů jak zpracovat vařená vejce(60 receptů)
- 15x ředkvičky na talíři(15 receptů)
- To nejlepší občerstvení pro koledníky. Vyberte si z víc než 45 receptů(45 receptů)