Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vajíčkový salát s ředkvičkami

Vajíčkový salát s ředkvičkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 916 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 33 g
Tuky 55 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letos možná nestojíte před problémem, co s vykoledovanými vejci, ale vajíčkový salát byste si ani v takovém případě neměli nechat ujít. 

Suroviny

mrkev 2 ks
malé (karotky), nastrouhané
ředkvičky 1 svazek
menší, nastrouhaný nebo nakrájený na nudličky
jablka 1 ks
zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
citronová štáva
podle chuti
jarní cibulka 1 ks
malá, nakrájená nadrobno, či hrst nasekané pažitky
sůl
pepř
čerstvě mletý, černý
vejce 5 ks
uvařených natvrdo, oloupaných a na kostičky
bylinky
či výhonky podle chuti a/nebo pár pěkných ředkvičkových lístků na ozdobení
pečivo
čerstvé, k podávání

1 V misce promíchejte mrkev, ředkvičky, jablko a česnek. V jiné misce smíchejte majonézu s nakrájenou okurkou a citronovou šťávou podle chuti, jarní cibulkou nebo pažitkou, solí a pepřem.

2 Ochucenou majonézu vmíchejte do zeleniny s jablkem. Zlehka vmíchejte nasekaná vejce. Dolaďte citronovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte ozdobené bylinkami a s čerstvým pečivem.

NĚCO NAVÍC 
Do salátu můžete zužitkovat také nasekaný zbytek ředkvičkového salátku od neděle. Salát lze změnit v pomazánku: stačí čerstvou zeleninu, jablko a vejce nastrouhat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit