Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s kaki

Kaki je ovoce vizálně připomínající nedozrálá rajčata. Jeho barva se vždy liší od stupně zralosti od oranžové po červenou. Na vrchu kaki je sušší stopka spolu s dvěma až pěti malými suchými listy. Kaki je ideální nechat úplně dozrát. Tehdy je krásně šťavnaté a sladké a lze konzumovat i jeho slupku. Nezralé kaki má kyselou až hořkou chuť a tvrdou slupku. Jí se rovnou nebo z něj můžete připravit dezert.

...

 

  • Toto šťavnaté sladké ovoce s jemně rosolovitou konzistencí v sobě skrývá množství zdraví prospěšných látek – vitamin A, B1, B2, B3, B6, C, E, vlákninu, mangan, hořčík, měď, fosfor a draslík a karotenoidy.

Celý popis

Související články

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...